• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

‘Güncel Siyasal Gelişmeler’ paneli yapıldı

‘Güncel Siyasal Gelişmeler’ paneli yapıldı
Dersim’de düzenlenen 21’inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali “Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz” şiarıyla ikinci gününde sürüyor.

Sanat Sokağı’nda “Güncel siyasal gelişmeler” paneli yapıldı. Avukat Kenan Çetin’in moderatörülüğünü yaptığı panele, Yeşiller ve Sol Parti (Yeşil Sol Parti) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Temsilcisi Erdal Ataş, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, Partizan Temsilcisi Kazım Tosun ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit konuşmacı olarak yer aldı.

Seçimin, önlerinde yeni bir mücadele hamlesi görevleri yüklediğini belirten EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel,” Yaşadıklarımız bizim yadırgayacağımız bir şey değil. Eninde sonunda bu sermaye sınıfı, oy, güç, otorite kaybetmesine rağmen önde görünüyor. Milliyetçi, şoven ve faşizm zihniyeti güç toplamaktadır. Asıl değişimi örgütlü mücadele içinde arayacağız. Kürtlerin, Alevilerin dışlandığı bu sürece, dilimize, özgürlüğümüze, kadınlara, çocuklara sahip çıkarak bu kuşatmayı yaracağız. İttifaklaşmayı, halk mücadelesini eksikleri de tamamlayarak önümüzdeki sürece aktaracağız” dedi.

Hem devrimci hareket hem de egemenler açısından ortak bir bakış açısının olmadığını söyleyen ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, “Bu seçimi tarihi kılan seçim sonuçları değildi. Faşizmin soyunduğu bir seçimde sonuç böyle olacak, kaçınılmaz olacaktı. Bu seçimin en önemli şeyi devrimci hareketin öznelerinin kitle hareketine dayanmaksızın, alternatif oluşturmak yerine halkımızı burjuva siyasetinin peşinde seçeneksiz bırakmasıdır. Güncel gelişmeyi okuyacaksak bunu öğrenmeliyiz” diye belirtti.

Faşizmin kurumsal ve sürekli bir yönetim biçimi olduğunu belirten Partizan Temsilcisi Kazım Tosun da, “Bu sömürü, bu baskı sistemi devam ettikçe, kendi karşıtını da yaratmak zorundadır. Önemli olan devrimcilerin bu noktada kitlelere dokunması, kitlelerin istek ve özlemlerini yakalamasıdır. Eksik olan nokta bu. Baskı, zulüm sürdükçe, halkın mücadelesi sürecektir” dedi.

Politika ve siyaseti yürütürken, toplumun taleplerini dikkate alacaklarını vurgulayan Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu ise, “Bu mücadeleyi yürütürken toplumsal olarak yürütüyoruz. Seçim sürecinde bizlerin şöyle bir sorumluluğu vardı: Biz eşit, adil bir şey istiyoruz. Biz halklar olarak da, parti olarak da ‘tek adam rejimini devirmeliyiz’ dedik. Toplumun 20 yıldır her türlü demokratik hakkını elinden alan, sosyal hizmetler adı altında halkı açlıkla terbiye etmek isteyen iktidar gitmek üzerineydi” diye ifade etti.

Tek adam rejiminin yaşadığı siyasal, ekonomik krizlere dikkat çeken SMF Temsilcisi Erdal Ataş, “Daha fazla sömürü, baskı gerçekleştirecek sistemleri uygulayan bir siyaset var. Biz şu an bir avuç kesimin zenginleştiği yerde ekonomik olarak en kötü dönemdeyiz. Mazotundan, tohumuna kadar kendimizi geçindirdiğimiz alanların tümü küçük azınlık tarafından sömürülerek, kriz içindeki bu düzenlerini devam ettirmek istiyorlar. Üreten bizsek, yöneten de biz olmalıyız. Bu düzeni, kentimizi, kendimizi niye biz yönetmiyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim