Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" tüm ilde olduğu gibi ilimizde de devam ediyor. Bu kapsamda Tunceli İl Müdürlüğü tarafından, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin edilen 50 bin pullu sazan yavrusu, Pertek İlçesine bağlı Günboğazı Köyü sınırları içinde bulunan Günboğazı Göletine bırakıldı. Balıklandırma çalışmasının önümüzdeki yıllarda da devam edileceği belirtildi.
Çalışmaya ilişkin bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya, “Balıklandırmadaki amacımız, su ürünleri kaynaklarındaki doğal türleri ve ekolojik dengeyi korumak, ekonomik değere haiz balık türleri avcılığının sürdürülebilirliğini sağlamak, biyolojik çeşitliliği artırarak amatör olta avcılığının gelişmesine katkı sunmak ve bunların yanında da vatandaşlarımızın beyaz et ihtiyacını karşılamaktır. İnsanların çevreyi bilinçsizce kirlettiği ve yine bilinçsizce avlanarak birçok su ürününün varlığını tükenme noktasına getirebildiği düşünüldüğünde, balıklandırma faaliyetlerinin önemi daha da artmaktadır” dedi.
Çalışma kapsamında göletlere bırakılan yavru balıkların korunmasına vatandaşların da katkı sunması ve en az bir kere üremelerine zaman tanınması gerektiğini vurgulayan Kaya, “Amatör balıkçılarımızın avlanma dönemlerine dikkat ederek bırakmış olduğumuz bu balıkları üç yıldan önce avlamamaları gerekmektedir. Avlanma sırasında olta ve iğne sayısına, resmi avlanma günlerine, yasal avlanma dönemlerine, günlük avlanabilir balık adedine ve miktarına, balıkların yasal avlanma boylarına dikkat etmeleri ile sürdürülebilir su ürünleri avcılığı mümkün olacaktır” diye konuştu.
Günboğazı Göletine 50 bin pullu sazan

2019 yılı balıklandırma faaliyetleri kapsamında 50 bin adet pullu sazan yavrusu gölete bırakıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim'de itfaiye alarmı: Araçlar arızalı, ekip eksik, kent risk altında!Deprem riski yüksek Dersim'de belediye itfaiyesinin araç ve ekipman eksikliği endişe yaratıyor. Atıl durumdaki araçlar ve yetersiz personel, olası yangın ve afetlerde kent halkını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakıyor.
Fırat EDAŞ’tan Saha Çalışanlarına “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi”Çalışan sağlığını birinci plana alan kurum kültürüyle iş güvenliği bilincini yaygınlaştıran Fırat EDAŞ, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek amacıyla saha çalışanlarına yönelik “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi” gerçekleştirdi.
Zaza Women Music Project: “Zaza” kelimesi nedeniyle festivale katılma talebimiz iptal edildiZaza Women Music Project, 23. Munzur Doğa ve Kültür Festivali’ne katılma taleplerinin festival komitesi tarafından rededilmesi üzerine yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim































