• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

Grup İsyan Ateşi üyeleri Seyit Rıza Meydanı'nda gözaltına alındı

Grup İsyan Ateşi üyeleri Seyit Rıza Meydanı'nda gözaltına alındı
Tunceli Valiliği tarafından 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde sahne alması yasaklanan Grup İsyan Ateşi üyeleri, Seyit Rıza Meydanı'nda gözaltına alındı.

Grup üyeleri sabah Erzincan'da serbest bırakılarak kente girişleri yasaklandı.

Akşam Seyit Rıza Meydanı'nda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Grup İsyan Ateşi üyeleri ve Yeni Demokrasi Gazetesi okuru oldukları öğrenildi. Yeni Demokrasi Gazetesi okurları emniyetten serbest bırakılırken, Grup İsyan Ateşi üyeleri ise Erzincan'a götürüldü.

 DERSİM’E GİRİŞ YASAĞI

 Grup İsyan Ateşi üyeleri Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürülerek serbest bırakıldı. Götürülme gerekçesi olarak Dersim’e girişin yasaklandığı belirtildi. Serbest bırakılmasının ardından sanal medya hesabından açıklama yayımlayan Grup İsyan Ateşi üyeleri şöyle dedi: “Gözaltı sırasından serbest bırakılacağımız söylenmesine rağmen apar topar gözaltı aracına alınarak il sınırları dışarısına çıkarıldık. Faşizmin hiçbir baskı ve saldırısı devrimci sanata zincir vuramayacaktır.”

Festival Tertip Komitesi ise 3 Ağustos ile 6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin Tunceli Valiliği’nin 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grubu’nun yasaklanmasına rağmen festival programının devam edeceğini söyledi.

Ayrıca valilik Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grubu’nun kent sınırlarına girişini yasakladı.

Valilik tarafından bazı grupların yasaklanması ve gözaltı kararına tepki gösteren Festival Tertip Komitesi, festival programının 4 gün boyunca devam edeceğini ve vatandaşların festivale katılmalarını istediklerini belirtti.

Festival Tertip Komitesi üyesi Pir Sultan Abdal Derneği Dersim Şube Başkanı Ekper Kaya, “Biz bir araya geldik fikir birliği yaptık ve bu festival ne pahasına olursa olsun yapma kararı aldık. O yüzden bu festivale bu şekilde hazırlandık, festivalimiz devam ediyor. Valilik iki gruba yasak getirdi, 7 arkadaşımızı gözaltına aldı ama bu yasak gruplara yöneliktir. Valilik böyle bir karar alıyor, bu memlekete gelmek gezmek yasak mı bu karar doğru değildir”dedi.

Dersim Belediyesi Kültür Müdürlüğü sorumlusu Ali Mükan ise, “ Kim ne yaparsa yapsın bize engellemeye çalışsalar da elimizden geldiğince bu festivali yapacağız, festivalimiz devam ediyor”diye konuştu.

Her yıl festival ile ilgili yeni yasak kararların olmasını doğru bulmadıklarını ifade eden vatandaşlarda festivallerin özgür ortamda yapılması gerektiğini belirtiyor.

Pir Rıza Katurman, “Yıllardan beri festival oluyor, festival yapılırken bazı yasaklar ile karşılaşıyor, iki grup yasaklandı, biz istiyoruz ki halkımız gelsin kültürü, dili ve türküleri ile buluşsun, herkesin gelmesini istiyoruz ”ifadesine yer verdi.

Ali Ekper Çelik, “Biz festival için Almanya’dan geldik  ama bu yıl için diyorlar yasak var,  her yıl bu yasaklar oluyor. Festivalimiz iyi olsun insanlarımız kültürü ve dili için bir araya gelsinler istiuyorum”şeklinde konuştu.

 

“Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz” şiarıyla 21'incisi düzenlenecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin etkinlik takvimine göre merkez ile ilçelerde panel, kutsal mekanlara ziyaret ve konserler de dahil olmak üzere bir çok etkinlik düzenlenecek.

Haber:Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim