Umur Hozatlı’nın yönetmenliğini yaptığı belgeselin yapımcılığını ve süpervizörlüğünü Cemal Taş üstlenmiş.
Belgesel 13 Ekim 2018 tarihinde Dersim İl Kültür Merkezi’nde ilk kez gösterilmişti. 13 Aralık 2018 tarihinde de Fransız Kültür Merkezi’ndeki gösterimi ile İstanbul’daki galası gerçekleştirilmiş olacak.
KAYBOLAN KÜLTÜRLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYI AMAÇLIYOR
Belgesel ile ilgili olarak “Coğrafyamızda kaybolmaya yüz tutmuş kadim kültürel öğelerden biri, Dersim halkları başta olmak üzere bazı Mezopotamya halklarının kutladığı Gağand Bayramı” açıklamasını yapan belgeseli hazırlayan ekip, “Diğer kayıp veya kaybolmakta olan kültürlere dikkat çekmek ve kaybolmasını önlemeye katkıda bulunmak amacıyla Gağand Bayramı’nı tüm yönleriyle belgesel film olarak beyaz perdeye aktarmaya çalıştıklarını ifade ediyorlar.
Tamamı Dersim’de, doğal zamanında, doğal ortamında, halkın ritüelleri gerçekleştirdiği doğal hareketlere eşlik ederek çekilen belgesel, Gağand bayramını tüm boyutlarıyla belgelemeye çalışıyor.
İstanbul’un ardından ise önce 15 Aralık’ta İsviçre’nin Winterthur şehrinde, daha sonra ise Avrupa’nın diğer şehirlerinde gösterilecek.
“Gağand” belgeseli İstanbul’da seyirci ile buluşacak

Yönetmenliğini Umur Hozatlı’nın yaptığı, Cemal Taş’ın yapımcılık ve süpervizörlük görevini üstlendiği “Gağand / Khalek’in Ölümü” belgeselinin İstanbul’daki galası Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak.Dersim coğrafyasında ve Mezopotamya’nın başka halkları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim’de veliler tepkili: “Üç okul aynı binada eğitim görmesin”Dersim’de okulların açılmasına kısa süre kala başlayan tadilat çalışmaları, bu yıl da öğrenciler ve veliler açısından tartışma konusu oldu.
Dersim’de köylüler su sorununun çözülmesini bekliyorMezra sakinleri, su borularının toprak altına alınmaması nedeniyle yaz aylarında suyun aşırı ısındığını, kış aylarında ise donduğunu ifade etti.
Dersim'de Yol Tartışması: "Arsamı Asfaltın Altına Gömdüler"Dersim merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Büyüktaş, Tunceli Devlet Hastanesi bağlantı yolunun kendisine ait arsa üzerinden, bilgisi ve rızası alınmadan geçirildiğini iddia etti.
Şahverdi Köyü Üreticileri Yetkililere Seslendi: "Yerli Üretici Mağdur Ediliyor"Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yıllardır kullandıkları yayla merasının kendilerine tahsis edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna acil çözüm bulunmasını istedi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























