• BIST 9199.1
  • Altın 4199.385
  • Dolar 38.6045
  • Euro 43.7976
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 21 °C

FKA, 2015 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantısını gerçekleştirdi

FKA, 2015 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantısını gerçekleştirdi
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, başlatılan 2015 Yılı “Malatya-Elazığ Odak Alanlar” ve “Bingöl-Dersim Öncelikli Alanlar” Mali Destek Programları ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, başlatılan 2015 Yılı “Malatya-Elazığ Odak Alanlar” ve “Bingöl-Dersim Öncelikli Alanlar” Mali Destek Programları ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Olgun Öner, Belediye Başkanı  Mehmet Ali Bul, Sanayi Odası  Başkanı Yusuf Cengiz, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Mesut Öztop  ile  il genelindeki girişimci, yatırımcı ve iş adamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Osman Kaymak,  Bingöl-Dersim Öncelikli Alanlar Mali Destek Programının temel amacının mal ve hizmet üretiminde ekonomik değer artışı sağlayacak öncelikli alanlarda işletme niteliklerinin iyileştirilmesi ve kapasitenin artırılması olduğunu; bu doğrultuda, kamu olarak koordinasyon ve altyapı yatırımlarına azami önem verdiklerini ancak kalkınmada esas belirleyenin özel sektör yatırımları olduğunu söyledi. Vali Osman Kaymak, “Kuşkusuz bizler kamu kesimi olarak gerekli koordinasyon ve alt yapı çalışmalarını vazife bilerek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ancak önemle altını çizmek isterim ki, ekonomik büyüme ve kalkınmanın lokomotifi özel sektör yatırımlarıdır. Nitekim son yıllarda ilimizde kendini gösteren turizm, küçük ölçekli imalat sanayi ve iyi ve organik tarım yatırımlarındaki olumlu seyreden hareketlilik bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte, çalışmalarımıza ilham vermektedir. Umuyorum ki bundan sonraki süreçte de siz değerli yatırım gönüllüsü iş insanları ile bu trendin ivme kazanarak sürmesi kentimizin kalkınması yolunda kaçınılmaz bir gelişme olacaktır.”dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ise yaptığı konuşmada, Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılından beri uygulanan mali destek programları çerçevesinde toplamda 268 projeye 60 milyon TL kaynak sağladığını belirterek, destek programlarının bölge ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ve azımsanmayacak düzeyde istihdam yarattığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara, mali destek programları hakkında sunum yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim