• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 28 °C

Ferhat Tunç, seçim sonuçlarını değerlendirdi

Ferhat Tunç, seçim sonuçlarını değerlendirdi
12 Haziran’da Bloğun adayı olan Ferhat Tunç Yoslun, sonuçlara ilişkin bir değerlendirme yaptı.

12 Haziran’da Bloğun adayı olan Ferhat Tunç Yoslun, sonuçlara ilişkin bir değerlendirme yaptı.
Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Tunç, kendisinin de içinde yer aldığı Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun 36 milletvekili çıkardığını fakat Blok güçlerinin sevinçlerine bir zafer daha katamadığı ve mutluluklarını buruklaştırdığı için başta halk olmak üzere tüm bileşenlerden ve destekçilerinden özür dilediğini belirtti.
Ferhat Tunç sözlerini şu cümlelerle sürdürdü, “Dersim’in kültürünü, kimliğini inkar eden ve onun dilini asimile eden sistem politikasını hortlatan bir anlayış egemenler tarafından Dersim’de ortaya konmuştur. Halkımızın tarihler boyunca yaşamış olduğu katliam politikalarını gerçekleştiren ulusalcı-milliyetçi cepheyi ve onun siyasal temsiliyetini yapan CHP’ye, kendisi kabul etmese de Dersimli Kemal Kılıçdaroğlu’nu getirerek Dersimlilere "sizden bir başbakan çıkacak" politikası empoze etmeye çalışılmıştır. Oynanan bu oyun Dersim’de başarılı olmuş ve bizler maalesef bu oyunu halkımıza yeterince anlatamadık. Ve seçimi kaybettik. Buna rağmen bloğumuz Bingöl, Kars, Ağrı, Adana ve Mersin’de ilk kez milletvekili çıkararak 11’i kadın olmak üzere, 36 milletvekiliyle parlamentoda temsiliyet kazanmıştır. Seçim sonuçlarının halklarımız şahsında yarattığı bu sevinç ve mutluluğumuz maalesef yarım kaldı. Genelde kazandığımız başarıya Dersim’i ekleyemediğimiz için üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu üzüntümüz kişisel değildir. Bu, egemen zihniyet, inkar ve asimilasyoncu siyasi tutum karşısında halkımızın mevzi yitirmesindendir. Bu anlamda Blok güçlerinin sevinçlerine bir zafer daha katamadığımız ve mutluluklarını buruklaştırdığımız için başta halkımız olmak üzere tüm bileşenlerden ve destekçilerimizden özür diliyoruz.”
Konuşmasında kendilerine destek veren herkese teşekkür Tunç, Tunceli’de yaşanan tüm sorunlar için halkla birlikte mücadele ettiğin ve mevcut sorunlarının çözümü için de Tunceli halkının mazbatasız milletvekilliğini yapmaya devam edeceğin kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim