• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 12 °C

FEDAŞ’tan açıklama geldi!

FEDAŞ’tan açıklama geldi!
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Dersim’deki iş yavaşlatma ve greve ilişkin yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

FEDAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölge halkının mağdur olmadan, müzakerelerin en olumlu şekilde sonuçlanması için gerekli çalışmaların şirket tarafından hassasiyetle yürütüldüğü ifadelerine yer verildi.

FEDAŞ tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak, 01.01.2011 tarihinden bu yana Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde yaklaşık 38 bin kilometreye varan dağıtım bölgesinde kesintisiz enerji arzı için 1400’ü aşkın çalışma arkadaşımızın özverisi ile enerji faaliyetlerini yürütmekteyiz.

Geride bıraktığımız 12 yılda, çalışma arkadaşlarımızın yanında olarak sorumluluk sahamızda bulunan tüm halkımıza en kaliteli hizmeti vermenin gayesi ve gayreti içerisinde olduk. Yüksek ve yenilikçi teknolojik yatırımlar ile enerji arzı kalitesini artırmayı hedefleyen Şirketimizin en değerli varlığı sahip olduğu insan kaynağıdır. İlk günden bugüne kadar insan odaklı çalışmalarımızı sürdürürken ekip arkadaşlarımızın fiziksel ve sosyal motivasyonunu yüksek tutmak en büyük önceliğimiz olmuştur.

Tunceli ilimizde 09.08.2023 tarihi itibariyle iş yavaşlatma, 16.08.2023 tarihi itibariyle de iş bırakma eylemine dönüşen ve devam eden faaliyetler iş süreçlerimizi olumsuz etkilemiştir.

Şirketimizle sözleşme yapmaya hak kazanmış sendika ile yapılan toplu iş sözleşmesinde mutabakat sağlanarak, güncel koşullar göz önünde bulundurulmuş, 2023 yılı 6. ay için belirlenen zam oranın üzerinde ücret artışı yapılmıştır.

Şirketimiz, sözleşme yapmaya hak kazanan sendika ile ilave talepleri karşılamak için görüşmelere devam etmekte olup bu süreçler hakkında da tüm personellerimize gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ancak iyileştirme çalışmaları devam ederken görevlerinin aksatılmaması defaten bildirilmesine rağmen bazı çalışanlarımız önce iş yavaşlatma, akabinde de iş bırakma eylemini sürdürmüşlerdir.

Yapılan basın açıklamalarında sıkça dile getirilen “Araç anahtarlarının personellerin elinden alınarak arızaya müdahalelerinin engellendiği” iddiası ise gerçeği yansıtmamaktadır. Şirket araçlarımız amacına uygun olarak kullanılmak üzere hali hazırda görev noktalarında beklemektedir.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre elektrik dağıtımı ile ilgilenen iş kolunda bu tip eylemlerin kanundışı sayılacağı belirtilmektedir. Bu sebeple 09.08.2023 tarihinden itibaren yürütülen eylemler Kanuna aykırılık teşkil etmektedir.

Hizmet vermekten her zaman gurur duyduğumuz bölge halkının mağdur olmadan, müzakerelerin en olumlu şekilde sonuçlanması için gerekli çalışmalar Şirketimizce hassasiyetle yürütülmektedir.

Şirketimizin temel amacı halkımızın kesintisiz ve kaliteli enerji alma hakkının korunması olup bu durumu engelleyen eylemlerin bir an önce sonlandırılması, hem çalışanlarımızın hem de halkımızın yararınadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim