• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 22 °C

Emek ve Özgürlük İttifakı Dersim’de halkla buluştu

Emek ve Özgürlük İttifakı Dersim’de halkla buluştu
Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Kürtçe ve Türkçe açıklamasının okunduğu buluşmaya çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, Dersim Belediye Konferans Salonu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Konferans salonuna, "Kadınlar, Tecrite ve savaşa hayır, adalet, eşitlik, özgürlük", "Doğanın, çevrenin ve kültürel varlıkların korunması için Emek ve Özgürlük İttifakı", "Kürt sorununda barışçıl ve demokratik çözüm için Emek ve Özgürlük İttifakı" ve "İnsanca çalışacak ve yaşanacak bir ekonomik düzen için Emek ve Özgürlük İttifakı" pankartları asıldı.

Halk Buluşmasına, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Milletvekili Sezai Temelli, Sosyalist Meclisler Federasyonu(SMF) ve HDP Milletvekili Dilşad Canbaz, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca  ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi Üyesi Bilge Seçkin Çetinkaya katıldı.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Kürtçe ve Türkçe açıklamasının okunduğu buluşmaya çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak söz alan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, iktidarın yaratmış olduğu ekonomik bunalım, asgari ücret düşüklüğü nedeniyle hükümete sert eleştirilerde bulundu. Yaşanan son zamların vatandaşları açlığa ittiğini ifade eden Akdeniz, gerçekleştirdikleri ittifak ile yaşanan sorunlara son vereceğini belirtti.

Akdeniz’in ardından söz alan HDP Milletvekili Sezai Temelli de Cumhuriyetin birinci yüzyılın kendilerine savaş, katliam ve asimilasyon olduğuna belirterek, bu zulmü bu ittifak ile ancak sona erebileceğini söyledi.

Kolektif mücadelenin hayata geçirilme zamanın geldiğini ifade eden Temelli, demokratik cumhuriyet olduğunu ve ulus devlete itirazı olanların yolu olduğunu ifade etti.

Milletvekili Sezai Temelli’nin ardından söz alan Milletvekili Dilsad Canbaz ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca  ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi Üyesi Bilge Seçkin Çetinkaya da yaptıkları konuşmada toplumda haksızlığa uğrayan her kesimin sesi olacaklarını ve mücadelelerini bu yönde geliştireceklerini belirten konuşmalar gerçekleştirdi.

Emek ve Özgürlük İttifakı ile ilgili açıklamada bulunan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, “Bildiğiniz gibi 24 Eylül’de  ittifak kendisini Türkiye kamuoyuna açıkladı, o günden bugüne de ittifak çalışmaları Türkiye’nin her yerinde çok güçlü bir şekilde sürüyor. İttifaka yönelik ilgi çok yüksek, aslında biz çok daha geniş kapsamlı bir demokrasi ittifakını yürütüyoruz. Emek Özgürlük ittifakı da bu demokrasi ittifakının en önemli bir bileşeni, bildiğiniz gibi Kürdi partilerle de bir arada gerçekleştirdiğimiz ittifak var. Bu ittifak gücüyle sürüyor ama Emek ve  özgürlük ittifakı da gerçekten Türkiye’deki mağdur olmuş tüm halkın, emekçilerin, tüm kesimlerin bir arada mücadelesi için çok kritik bir öneme sahip bu bilinçle örgütlülüğü her geçen gün genişliyor, yaygınlaşıyor ve ilgide çok yüksek” dedi.

Dersim’de halk buluşmasında emek ve özgürlüğe vurgu yapan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise, “Bir yola çıktık, bu bir kuruluş deklarasyonu bir final deklarasyonu değil, dolayısıyla halka akıp süreci büyüteceğiz. Yani sadece masa görüntüleri ile ittifak modelleri burjuva düzen partilerinin oluşturduğu modellerdir. Biz tersine başka siyasal anlayışı ortaya koymak istiyoruz, bu siyasal anlayışta; esas olarak fabrikalarda, işyerlerinde, mahallerde, köylerde, kasabalarda halk toplantıları ile halk iradesi ile bunların düşünceleri alınarak oluşturduğumuz  bir ittifaktır. Dipten gelen bir dalga var, 2022 bizim için bir hazırlıktı, 2023’de bu süreci meydanlara indireceğiz,  halkın iradesini ve tepkilerini. Bu politik bir iz düşümü olan bir süreç olacak, politik yansımaları da olacak” şeklinde konuştu.

Emek ve Özgürlük İttifakı, halk buluşması etkinliğinin ardından Dersim Belediyesi önünde toplanarak Paris’te Ahmet Kaya Kürt  Kültür Merkezi’ne düzenlenen  silahlı saldırıyı da basın açıklaması ile kınadı.

Yapılan açıklamada, “Acımızı, öfkemizi içimize gömerek yolumuzda yürümeye, kararlı mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” denildi.

HABER: KENAN KORKMAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim