• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

Emek Partisi MYK Üyesi Metin İlgün Dersim'de uğurlandı

Emek Partisi MYK Üyesi Metin İlgün Dersim'de uğurlandı
Yaşamını yitiren Emek Partisi MYK Üyesi Metin İlgün, memleketi Dersim'in Pertek ilçesine bağlı Gülbarı köyünde düzenlenen törenle uğurlandı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Emek Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün'ün cenazesi, Pertek İlçe Hastanesinden alındı ve defnedileceği Gülbarı köyüne götürüldü.

Köye gitmeden önce Pertek ilçesi Köy Garajı alanında cenaze töreni düzenlendi. Törene, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi MYK ve GYK üyeleri, bölge yöneticileri, DİSK Gıda İş Başkanı Seyit Aslan, Pertek Belediyesi Başkanı Ruhan Alan, Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Men, HDP İl Örgütü ve il başkanları, İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, KESK Dersim şube yöneticileri, Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin, Pertek Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mak'ın yanısıra ailesi, yoldaşları ve birçok kişi ve kurum katıldı.

Yürüyüş esnasında "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Eşitlik, kardeşlik, kürt halkına özgürlük", "Biji biratiya gelan", "Kar, nan, azadi", "Metin yoldaş ölümsüzdür", "Bijî şoreş û sosyalîzm", "Faşizme ölüm halka hürriyet", "İşçi sınıfı partisiyle güçlüdür", "Sermaye mezara emek iktidara" sloganları atılırken, alanda "Dı Têkoşîna Şoreş û Sosyalizmê De Ewê Her Tım Bı Me Re Be", "Devrimciydi, Komünistti, İşçi Sınıfının Davası İçin Yaşadı", "Metin Yoldaş Devrim ve Sosyalizm Davamızda Yaşayacak" yazan pankartlar yer aldı.

Törende söz alan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, "Bugün Metin'i ait olduğu halkın, eşitlik ve özgürlük özlemleriyle birlikte, kendi toprağında yolcu edeceğiz. Başka bir coğrafyada, halkların, ulusların kurtuluş mücadelesi Metin'in mücadelesi olduğu gibi kendi coğrafyasında da Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesi onun mücadelesinin konusuydu. Metin yoldaş yürüdüğü yolda şunun da çok farkındaydı. Gerçek eşitliğin, gerçek özgürlüğün yolu, işçi sınıfının iktidarı ve sosyalizm mücadelesinden gidiyordu" dedi.

Bu mücadeleyi verirken aynı zamanda barışı ve kardeşliği konu edinen demokrasi mücadelesinden de ayrı durulamayacağı belirten Gürkan, "Biz Metin yoldaşı tarif ederken genç bir komünist olarak, genç yaşında atıldığı mücadeleden tarif ediyoruz. Zorlu koşulları bu coğrafyada hep beraber yaşadık. Metin de o zorlu koşulları yaşadı. Ama geriye döndüğünde yürüdüğü yolda ikirciksiz yürüdü. İşçi sınıfının yok olduğu savsatalarının dünyaya egemen olduğu bir dönemde, işçi sınıfının mücadelesini esas alan bir yolu seçti. Bu yüzden hiçbir deneyimi olmamasına rağmen sınıfın gazetesinin örgütlenmesini hiç tereddütsüz üstlendi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim