Kar yağışından yolu kapanan Ramazan köyünde oturan Neşe ve Özgür Arslan'ın çiftinin 16 aylık bebeği Toprak Arslan rahatsızlandı.
Çiftin tüm uğraşlarına rağmen bebeğin ateşi düşmeyince durum Nazımiye 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi.
Yolun kapalı olması nedeniyle köye ulaşamayan sağlık görevlileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinden yardım istedi.
AFAD ekibi de bir kar motorunu yükledikleri araç ile Nazımiye ilçesine ulaştı.
İlçe merkezinde araçtan indirilen kar motoruna bir hasta yakınını alan AFAD personeli, yoğun tipiye rağmen Ramazan köyüne hareket etti.
Köye yakın bir noktada kara saplanan kar motorunu 1 saat uğraşarak çıkaran AFAD personeli ve vatandaş, bebeği, köyden annesi Neşe Arslan ile alarak bölgedeki Dereova grup köy yolunda, İl Özel İdaresine ait iş makinesine bindirdi.
İş makinesi ile Nazımiye Toplum Sağlığı Merkezine 4 saatlik çaba sonunda getirilen Toprak bebek, tedavi altına alındı.
Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Ekipler, minik "Toprak" için seferber oldu

Nazımiye ilçesinde hastalanan ve ateşi düşmeyen 16 aylık Toprak Aslan, köy yolunun kardan kapalı olması nedeniyle ekipler ve vatandaşların saatler süren çabasıyla hastaneye ulaştırıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim/Tunceli’nin Tarihi ve Arkeolojisi Paneli 29 Kasım’da GerçekleşiyorDersim’in arkeolojik ve tarihsel mirası, 29 Kasım 2025’te düzenlenecek kapsamlı bir panel ve sergi ile ele alınacak.
Tunceli Müzesi’nde Çifte Etkinlik: Kadınların İçsel Yolculuğu ve Göçün Türküsü BuluşuyorTunceli Müzesi, 28 Kasım 2025’te hem genç bir sanatçının kişisel sergisine hem de gurbetin izlerini taşıyan özel bir müzik programına ev sahipliği yapacak.
Dersim'de itfaiye alarmı: Araçlar arızalı, ekip eksik, kent risk altında!Deprem riski yüksek Dersim'de belediye itfaiyesinin araç ve ekipman eksikliği endişe yaratıyor. Atıl durumdaki araçlar ve yetersiz personel, olası yangın ve afetlerde kent halkını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakıyor.
Fırat EDAŞ’tan Saha Çalışanlarına “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi”Çalışan sağlığını birinci plana alan kurum kültürüyle iş güvenliği bilincini yaygınlaştıran Fırat EDAŞ, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek amacıyla saha çalışanlarına yönelik “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi” gerçekleştirdi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim































