Kar yağışından yolu kapanan Ramazan köyünde oturan Neşe ve Özgür Arslan'ın çiftinin 16 aylık bebeği Toprak Arslan rahatsızlandı.
Çiftin tüm uğraşlarına rağmen bebeğin ateşi düşmeyince durum Nazımiye 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi.
Yolun kapalı olması nedeniyle köye ulaşamayan sağlık görevlileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinden yardım istedi.
AFAD ekibi de bir kar motorunu yükledikleri araç ile Nazımiye ilçesine ulaştı.
İlçe merkezinde araçtan indirilen kar motoruna bir hasta yakınını alan AFAD personeli, yoğun tipiye rağmen Ramazan köyüne hareket etti.
Köye yakın bir noktada kara saplanan kar motorunu 1 saat uğraşarak çıkaran AFAD personeli ve vatandaş, bebeği, köyden annesi Neşe Arslan ile alarak bölgedeki Dereova grup köy yolunda, İl Özel İdaresine ait iş makinesine bindirdi.
İş makinesi ile Nazımiye Toplum Sağlığı Merkezine 4 saatlik çaba sonunda getirilen Toprak bebek, tedavi altına alındı.
Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Ekipler, minik "Toprak" için seferber oldu

Nazımiye ilçesinde hastalanan ve ateşi düşmeyen 16 aylık Toprak Aslan, köy yolunun kardan kapalı olması nedeniyle ekipler ve vatandaşların saatler süren çabasıyla hastaneye ulaştırıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli’ye Dev Hibe Desteği: IPARD’da 80 Milyon, Kırsal Kalkınmada 273 Milyon TL’lik YatırımTunceli Valisi Şefik Aygöl, kentte yürütülen kırsal kalkınma ve IPARD projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sarı Saltuk İlkokulu Çevresinde Hafriyat Tehlikesi: Öğrenciler ve Sürücüler Risk AltındaSarı Saltukİlkokulu’nun bulunduğu bölgeye yakın bir noktada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait binanın yıkımının ardından ortaya çıkan hafriyatın uzun süredir kaldırılmaması, bölgede ciddi bir güvenlik sorununa yol açıyor.
Dersim Belediyesi Seçilmişlerinden Kayyım Yönetimine Sert Tepki: “Bu Bir Doğal Afet Değil, Yönetim Krizidir”Dersim Belediyesi seçilmişleri, kentte etkili olan kar yağışının ardından yaşanan elektrik, su ve doğal gaz kesintileri ile yolların açılmamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak kayyım yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Açıklamada, yaşananların “doğa
Dersim’de Cemevi Genel Kurulu Tartışması: Kurumlardan “Meşru Değil” AçıklamasıDersim’de Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi’nin seçimli genel kurulunda yaşanan tartışmalar, kentteki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasına konu oldu.
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara d
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara dTüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim




























