• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 13 °C

Eğitim Sen’den ÇEDES açıklaması: Laik-bilimsel eğitim anlayışına aykırı

Eğitim Sen’den ÇEDES açıklaması: Laik-bilimsel eğitim anlayışına aykırı
Eğitim Sen Dersim Şubesi’nin ÇEDES projesine karşı Seyit Rıza Meydanı’nda yaptığı açıklamada ÇEDES projesinin laik-bilimsel eğitim anlayışına ve pedagoji bilimine aykırı olduğu belirtildi.

Eğitim Sen Dersim Şubesi ÇEDES projesine karşı Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Emek ve Demokrasi Platfomu’nun bileşenleri de destek verdi.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Dersim Şube başkanı Hüseyin Kasun, ÇEDES projesinin laik-bilimsel eğitim anlayışına ve pedagoji bilimine aykırı bir içerikte hazırlandığını söyledi.

Siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitim sistemin ve toplumsal yaşamın bütün alanlarını dini kural ve değerler doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istediğini söyleyen Kasun bu iki kurumun laik eğitim ve laik yaşama açıkça meydan okuyan adımlar atmayı sürdürdüklerini söyledi.

Bugüne kadar eğitim alanında Millî Eğitim Bakanlığı ile başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, dini vakıf ve dernekler arasında çok sayıda iş birliği protokolü imzalandığını aktaran Kasun, okulların dini dernek ve cemaatlerin temel faaliyet alanları haline getirildiğini söyledi. Kasun, doğrudan laik eğitimi ve laik yaşam tarzını hedef alan uygulamaların her geçen gün arttığını da söyledi.

Dini ve manevi değerleri merkezine alan ÇEDES Projesi’nin, laik-bilimsel eğitim anlayışına ve pedagoji bilimine aykırı bir içerikte hazırlandığını söyleyen Kasun “ÇEDES ile vaiz, imam hatip ve Kur’an kursu öğreticilerinin, İlahiyat Fakültesi mezunlarının eğitim kurumu olan okullarda ‘manevi danışman’ olarak görev yapmalarının önü açılmış, başta İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere, çeşitli illerde görevlendirmeler yapılmıştır” dedi.

Laiklik ilkesinin ve laik eğitimin, toplumdaki farklı inanç, farklı mezhep, farklı kimlik, farklı cinsiyet ve cinsel kimlikler ile inananlar ve inanmayanların bir arada barış içinde yaşayabilmeleri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Kasun “Bugün laikliği savunmak, otoriterleşme karşısında gerçek demokrasiyi, tek tipleştirme karşısında özgürlüğü, ayrımcı ve ayrıştırıcı politikalar karşısında eşit yurttaşlık hakkını savunabilmenin en temel zemini ve aracıdır” dedi.

Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim