Eğitim Sen Tunceli Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, halı sahaya düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Dilay Turan Kerman’ın ailesine başsağlığı dilendi. Açıklamada, Dilay öğretmenin yaşanan şiddet ortamının kurbanı olduğu ileri sürüldü.
Eğitim Sen açıklamasında, “Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini, demokrasi ve barış mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak gören, savaşa, sömürüye, ırkçılığa ve şovenizme, her türlü ayrımcılığa karşı mücadelesini sürdüren bir örgüt olarak barışa ve kardeşliğe inancımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz” dendi.
Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmesi talebini dile getiren Eğitim Sen Tunceli Şubesi Yönetim Kurulu, “Çatışmalı süreç boyunca yalnız çatışan güçler değil, binlerce sivil yaşamını yitirdi. Bu durum yaşanan acıları daha da arttırdı. Çatışmalı süreç en fazla kadın ve çocukları etkiledi. Anneler çocuklarının ölümlerine tanıklık etti.
Bu süreçler değerlendirildiğinde barış, kardeşlik ve bir arada yaşam mücadelesinin ne kadar anlamlı ve bu talebelerimizin ne kadar insani talepler olduğu görülecektir, görülmelidir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Dilay Turan Kerman’ın ailesine başsağlığı mesajı iletildi.
Eğitim Sen, Dilay öğretmenin ailesine başsağlığı

Eğitim Sen Tunceli Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, halı sahaya düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Dilay Turan Kerman’ın ailesine başsağlığı dilendi. Açıklamada, Dilay öğretmenin yaşanan şiddet ortamının kurbanı olduğu ileri
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim’de veliler tepkili: “Üç okul aynı binada eğitim görmesin”Dersim’de okulların açılmasına kısa süre kala başlayan tadilat çalışmaları, bu yıl da öğrenciler ve veliler açısından tartışma konusu oldu.
Dersim’de köylüler su sorununun çözülmesini bekliyorMezra sakinleri, su borularının toprak altına alınmaması nedeniyle yaz aylarında suyun aşırı ısındığını, kış aylarında ise donduğunu ifade etti.
Dersim'de Yol Tartışması: "Arsamı Asfaltın Altına Gömdüler"Dersim merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Büyüktaş, Tunceli Devlet Hastanesi bağlantı yolunun kendisine ait arsa üzerinden, bilgisi ve rızası alınmadan geçirildiğini iddia etti.
Şahverdi Köyü Üreticileri Yetkililere Seslendi: "Yerli Üretici Mağdur Ediliyor"Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yıllardır kullandıkları yayla merasının kendilerine tahsis edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna acil çözüm bulunmasını istedi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























