• BIST 10327.23
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 16 °C

Düzgün Baba’nın şahitliğinde evlilik teklifi

Düzgün Baba’nın şahitliğinde evlilik teklifi
İsviçre’den Dersim’e gelen Deniz ve Alev, Düzgün Baba’nın şahitliğinde hayatlarını birleştirmeye karar verdi. Deniz, Alev’e mekanda evlilik teklif ederken, çiftin nikahları dede tarafından kıyıldı.

İsviçre’de yaşayan Deniz Kaya, Düzgün Baba mekanında arkadaşı, Alev Şahin’e evlilik teklif etti. Alev, evlilik teklifini kabul ederken, çiftin nikahı, kutsal mekanda dede huzurunda kıyıldı.

Evlilik teklifi öncesinde mum yakan Deniz Kaya, Alev’e: “Yaklaşık 4 yıldır bir yolda beraber yürüyoruz. Her yolda olduğu gibi inişlerimiz, çıkışlarımız oldu. Birlikte ağladık ama en çok da birlikte gülüp, birlikte eğelendik. Şimdi de ikinci kez hem kültürümüzün hem de inancımızın çok kutsal bir yerindeyiz. İkinci kez Dersim’de Düzgün Baba mekanına geldik. Şimdi de Düzgün Baba’nın, tüm canların huzurunda sana bir şey sormak istiyorum. bugüne kadar birlikte bu yolu yürüdük. Bundan sonra da benimle birlikte bu yolda yürümeye söz veriyor musun? Benimle evlenir misin?” diye sordu.

Alev, evlilik teklifini kabul ederken çiftin daha sonra dede huzurunda nikahları kıyıldı.

Deniz, kıyılan nikahın ardından bağlamayla, Düzgün Baba isimli eseri seslendirdi.

Evlilik teklifi için neden kutsal mekan Düzgün Baba’yı seçtiği hakkında konuşan Deniz Kaya, “Burası hem kültürümüzde hem de inancımızda önemli bir yer. İkimiz için de kutsal bir mekan. İkinci keredir buraya birlikte el ele çıkıyoruz. İsviçre’den yola çıktık. Buraya kadar geldik. Bizin için önemli olduğu için böyle bir yerde evlilik teklifi yapmak istedim. Yola çıkmadan iki, üç gün önce bir rüya görmüştüm. Bu rüyadan da etkilenerek burada teklif yapmayı doğru buldum. Dilerim ki tüm gençlerimiz bu kutsal mekanlarımızın değerini bilir. İçlerinden gelerek bazı adımlar atarlar. İnancımızı, kültürümüzü unutmayalım. Bu yerler bizim değerlerimizdir ve bu yerlere sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

ERCAN TOPAÇ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim