Vali Mustafa Taşkesen’in talimatı ile Tunceli Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 2011 yılı yatırım programına alınan ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapımına başlanan 18,5 km Çukur- Gürbüzler grup köy yolunun da içinde bulunduğu Düzgün Baba ziyaretine ulaşımı sağlayan Tunceli-ziyaret arasındaki yolun tamamı asfaltlandı.
Tunceli için önemli inanç merkezi olan “Düzgün Baba” her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçilere güvenli ve rahat bir ulaşım imkanı sağlamak için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hafta sonları da dahil olmak üzere yapılan yoğun bir çalışma neticesinde, Tunceli Düzgün Baba ziyareti arasındaki yolun tamamı asfaltlanarak, 11. Munzur Kültür ve Doğa Festivali öncesinde hedeflendiği gibi bitirildi.
Düzgün Baba yolunun Tesviye olması nedeniyle özellikle kışın ve yağışlı havalarda ulaşımda aksaklıklar meydana geliyordu. Tesviye olan yolda önce stabilize ve asfalt çalışmaları yapıldı ardından astar atılarak birinci kat asfalt yapım çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan bakım ve onarım çalışmaları sonucunda yolda 2.Kat asfalt çalışmaları yapılarak kısa süre içerisinde “Düzgün Baba” ziyaretine ulaşımı sağlayan yolun tamamı asfaltlandı.
Düzgün Baba Yolu Asfaltlandı

Vali Mustafa Taşkesen’in talimatı ile Tunceli Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 2011 yılı yatırım programına alınan ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapımına başlanan 18,5 km Çukur- Gürbüzler grup köy yolunun da içinde bulu
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























