Vali Mustafa Taşkesen’in talimatı ile Tunceli Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 2011 yılı yatırım programına alınan ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapımına başlanan 18,5 km Çukur- Gürbüzler grup köy yolunun da içinde bulunduğu Düzgün Baba ziyaretine ulaşımı sağlayan Tunceli-ziyaret arasındaki yolun tamamı asfaltlandı.
Tunceli için önemli inanç merkezi olan “Düzgün Baba” her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçilere güvenli ve rahat bir ulaşım imkanı sağlamak için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hafta sonları da dahil olmak üzere yapılan yoğun bir çalışma neticesinde, Tunceli Düzgün Baba ziyareti arasındaki yolun tamamı asfaltlanarak, 11. Munzur Kültür ve Doğa Festivali öncesinde hedeflendiği gibi bitirildi.
Düzgün Baba yolunun Tesviye olması nedeniyle özellikle kışın ve yağışlı havalarda ulaşımda aksaklıklar meydana geliyordu. Tesviye olan yolda önce stabilize ve asfalt çalışmaları yapıldı ardından astar atılarak birinci kat asfalt yapım çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan bakım ve onarım çalışmaları sonucunda yolda 2.Kat asfalt çalışmaları yapılarak kısa süre içerisinde “Düzgün Baba” ziyaretine ulaşımı sağlayan yolun tamamı asfaltlandı.
Düzgün Baba Yolu Asfaltlandı

Vali Mustafa Taşkesen’in talimatı ile Tunceli Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 2011 yılı yatırım programına alınan ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapımına başlanan 18,5 km Çukur- Gürbüzler grup köy yolunun da içinde bulu
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli Belediyesi’nde delege seçimlerini yeni adayların listesi kazandıDİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Tunceli Şubesi’nin delege seçimlerinde, Tunceli Belediyesi şirket işçilerinin oy kullandığı sandıkta yeni adayların yer aldığı liste 181 oy alarak seçimi kazandı.
Yılmaz Çelik, ilk şiir kitabı “Düşlerin Kıyısında”yı okuyucuyla buluşturduÇelik’in şiirlerinden oluşan kitap için imza etkinliği düzenlendi. Etkinlikte okuyucularla bir araya gelen Çelik, “Düşlerin Kıyısında” adlı kitabını imzalayarak okurlarıyla sohbet etti.
Dersim’de veliler tepkili: “Üç okul aynı binada eğitim görmesin”Dersim’de okulların açılmasına kısa süre kala başlayan tadilat çalışmaları, bu yıl da öğrenciler ve veliler açısından tartışma konusu oldu.
Dersim’de köylüler su sorununun çözülmesini bekliyorMezra sakinleri, su borularının toprak altına alınmaması nedeniyle yaz aylarında suyun aşırı ısındığını, kış aylarında ise donduğunu ifade etti.
Dersim'de Yol Tartışması: "Arsamı Asfaltın Altına Gömdüler"Dersim merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Büyüktaş, Tunceli Devlet Hastanesi bağlantı yolunun kendisine ait arsa üzerinden, bilgisi ve rızası alınmadan geçirildiğini iddia etti.
Şahverdi Köyü Üreticileri Yetkililere Seslendi: "Yerli Üretici Mağdur Ediliyor"Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yıllardır kullandıkları yayla merasının kendilerine tahsis edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna acil çözüm bulunmasını istedi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim




























