• BIST 10050.89
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 29 °C

Desimli Memed’in kitapları ve fotoğrafları sergiye açıldı

Desimli Memed’in kitapları ve fotoğrafları sergiye açıldı
Kahmanmaraş’ın Pazarcık İlçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde Antakya’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yıldırım için Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi içerisinde ayrı bir bölüm açıldı.

"Desimli Memed" olarak bilinen ve 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'da hayatını kaybeden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yıldırım'ın enkazdan kurtarılan kitapları ve çalışmaları Dersim Belediyesi Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi'nde sergiye açıldı. Sergiye Desimli Memed'in ailesi de katıldı.

Kahmanmaraş’ın Pazarcık İlçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde Antakya’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yıldırım için Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi içerisinde ayrı bir bölüm açıldı. 6 Şubat'taki depremde Hatay'da hayatını kaybeden Dr. Mehmet Yıldırım'ın (Desimli Memed) anısına Dersim Belediyesi Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi içerisinde ayrı bir bölüm hazırlandı. Hazırlanan bölümde evinin enkazından çıkarılan bazı kitapları, özel eşyaları ve  fotoğrafları sergiye açıldı. Yıldırım, Dersim’e dair belgeler ve kültürel hafızaya dayalı yürüttüğü çalışmalarla biliniyordu. Sergiye, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, akademisyenler Dr. Daimi Cengiz, Hüseyin Çağlayan, araştırmacı yazar Mesut Özcan, Desimli Memed'in ailesi ve dostları katıldı.

MEMED, YÜREĞİMİZDE YAŞAYACAK

Mehmet Yıldırım’ın depremde enkazdan çıkan araştırmaları ve kitaplarını Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi’ne getirdiklerini söyleyen Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Kütüphanemizde Mehmet Yıldırım’ı uzun süre yaşatacak bir alan yaratıldı. Mehmet Yıldırım anısına yapılan kütüphaneyle birlikte hep aklımızda, hep yüreğimizde hep bizimle yaşayacak” dedi.

DERSİM TARİHİ HAFIZASINI KAYBETTİ

Mehmet Yıldırım’ın kütüphanesinin açılması için kendilerine destek veren Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Araştırmacı-Yazar Mesut Özcan’a teşekkür eden Mehmet Yıldırım’ın babası Ali Yıldırım, “Ben Hatay’da depremde evladımı kaybettim ama Dersim öz dilini, kültürünü, klamlarını, ağıtlarını ve tarihi hafızasını yitirdi” diye konuştu.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim