• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 20 °C

Dersimli yurttaşlardan FEDAŞ müdürüne: Muhatabımız sizsiniz, sorunlarımızı çözün

Dersimli yurttaşlardan FEDAŞ müdürüne: Muhatabımız sizsiniz, sorunlarımızı çözün
29 gündür direnişte olan FEDAŞ işçilerinin mücadelesini kırmaya çalışanlara yurttaşlar karşı koydu. FEDAŞ İl Müdürlüğüne giden yurttaşlar, “Muhatabımız sizsiniz, sorunlarımızı çözün” dedi.

FEDAŞ işçileri direnişlerinin 29. gününde. Direnişlerine devam eden FEDAŞ işçilerinin mücadelesi çeşitli şekillerde kırılmaya çalışılmaya devam ediliyor. Dün sabah saatlerinde Elâzığ ve Bingöl illerinden getirilen ve iş sağlığı ve güvenliği kurallarına aykırı olarak çalıştırılmak istenen işçilerle Gazik Mahallesi’ndeki arızalar giderilmek istendi. Mahalle halkı, bu tutumun işçilerin direnişlerini kırmaya yönelik bir tutum olduğunu söyleyerek, çalışmayı protesto ettiler. Mahalle halkının karşı koyması ve sonrasında getirilen işçiler arızayı gideremeden geri döndüler. Arızalardan dolayı elektrikleri olmayan vatandaşlar da il müdürlüğüne gidip “Muhatabımız sizsiniz, bizi işçilerle karşı karşıya getirmeyin, sorunlarımızı çözün” dedi.

"NİYE BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRİYORSUNUZ?"

Elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olan Dersimliler, FEDAŞ İl Müdürlüğü önüne gittiler. İl Müdürlüğünde, İl Müdürü Vedat Şeker ile görüşen halk, şirketin sorunları çözmesini istedi. İl Müdürünün yanında bulunan halka seslenen bir işçi “Halka diyorsunuz ki bizim arızaları gidermemize engel oluyor. Dün Elâzığ’dan ekip getirdiğinizde Ovacık’a kim engel oldu. Bingöl’den Pülümür’e ekip getirdiğinizde kim engel oldu. Dün akşam sizin çağrı merkeziniz arandığında demişler ki 2 saat içinde Elâzığ’dan merkeze ekip göndereceğiz, kim önüne geçti, getirip yaptırsaydınız. Niye insanlarla bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorsunuz?” dedi.

"ELEKTRİĞİMİZİ YAPMAK ZORUNDASIN"

Mağdur durumda olduğunu söyleyen bir Dersimli, “Dün akşamdan beridir ben mağdurum. İşçi benim kardeşim, her zaman yanındayım. Sen benim elektriğimi yapmak zorundasın. Faturamı ödeyemediğimde kesiyorsun sonra açtığında 100 lira para alıyorsun. Ben nasıl yapıyorsam sen de yapacaksın. Yapmak zorundasın. Benimle işçileri karşı karşıya getirme, ben sonuna kadar işçilerin yanındayım” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim