• BIST 9167.58
  • Altın 4043.044
  • Dolar 38.5754
  • Euro 43.7523
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • Tunceli 8 °C

Dersim’de mezarlar için suç duyurusu

Dersim’de mezarlar için suç duyurusu
Şahin, Önlü ve Bul, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları ile Tunceli Valisi Osman Kaymak hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP Dersim Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da aralarında bulunduğu bir grup, PKK'ya yönelik operasyonlarda 1938 yılındaki Dersim olayları sırasında öldürülen Tunceliler'in kemiklerinin sergilendiği 3 ayrı camekanın askerler tarafından tahrip edildiğini öne sürdü. Şahin, Önlü ve Bul, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları ile Tunceli Valisi Osman Kaymak hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Dersim’de geçen hafta Pülümür Vadisi'nde PKK'ya yönelik düzenlenen ve 4 gün süren operasyon kapsamında, Alacık Köyü'ndeki PKK mezarlığının çevresindeki yapılar askerler tarafından, patlayıcı kullanılarak yıktırılırken, iddiaya göre patlama sırasında bazı mezarlar da zarar gördü. Aynı mezarlık içinde bulunan ve 1938 yılında Dersim olayları sırasında öldürülen Tunceliler'e ait kemiklerinin sergilendiği 3 ayrı cemakanın da tahrip olduğu ileri sürüldü.

HDP Dersim  Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Başkan Yardımcısı Nurhayat Altun ve 1938 yılında ölenlerin yakınlarının da bulunduğu kalabalık bir grup, sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığı'na giderek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları ve Tunceli Valisi Osman Kaymak hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildikten sonra grup adına konuşan  Belediye Başkan Yardımcısı Nurhayat Altun, mezarlığa yapılan operasyonlar ile uluslararası savaş suçu işlendiğini ileri sürdü. Altun, "Atalarımızın kemikleri ve gerilla naaşlarının defnedildiği Dr. Baran ve Suna Çiçek (Bese) şehitliği içindeki cemevi 17 Ekim 2015 tarihinde Türk ordusu tarafından bombalanarak tahrip edilmiştir. Daha önce de başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde PKK mezarlığı bombalanmış ve yıkılmıştır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim