• BIST 10276.2
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 22 °C

Dersim’de grevdeki işçiler halkla buluştu

Dersim’de grevdeki işçiler halkla buluştu
Dersim’de Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) işçilerinin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı başlattığı eylem 17’inci gününde devam ediyor.

Dersim’de 9 Ağustos’tan itibaren haklarını alabilmek için grevde olan Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş. (FEDAŞ) işçileri, Sanat Sokağı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını anlattı. Uzun araç konvoylarıyla şehir içinde tur atan enerji işçileri daha sonra Sanat Sokağı’nda halk ile buluştu. Sivil toplum örgütleri, sendika, siyasi parti ve vatandaşların destek verdiği buluşmada işçiler, işverenin kendilerini halk ile karşı karşıya getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Grevdeki FEDAŞ işçilerinin yaşadıkları sorunları anlatmasıyla başlayan halk buluşması Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Temsilcisi Evrim Konak ve DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız’ın yaptığı konuşmalarla devam etti.

İşçilerin taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, “Her gün insanlara mesaj atıp diyalog var diyerek halkı kandırmayın. Biz Dersim halkı olarak işçiler haklarını alana kadar onların yanında olacağız” diye belirtti.

Şirket tarafından işçilerin verdikleri mücadelenin karalanmaya çalışıldığını belirten EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, “Şirket vatandaşlar elektriğini ödemediğinde ikinci gün elektriğini kesen bir şirket ama ne hikmetse bugünlerde sürekli halka hizmet ediyormuş gibi bütün suçun işçilerde olduğuna ilişkin mesaj atıyorlar. Halkımızı ve işçileri mağdur eden elektrik şirketidir” dedi.

FEDAŞ işçilerinin mücadelesini desteklediklerini vurgulayan SMF Temsilcisi Evrim Konak da, “Bir kazanım olacaksa biliyoruz ki yan yana olduğumuz zaman olacak. FEDAŞ işçilerinin bu çıkışı vahşi kapitalizmin yarattığı talana, sömürüye bir haykırıştır.

Taleplerinin açık ve net olduğunu ifade eden DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, “İşveren bütün taleplerimize gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamış durumda. FEDAŞ işçileri ölmemek için ve insanca yaşayabilecek mücadeleyi sürdürmekte kararlı. Bu mücadeleyi biz kazanacağız” diye konuştu.

Haber:Kenan Korkmaz

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim