• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 19 °C

Dersim’de drone eğitimi verilecek

Dersim’de drone eğitimi verilecek
Ostim Teknik Üniversitesi ve Skyview Havacılık işbirliğiyle ilimizde 5-8 Ocak 2023 tarihleri arasında İHA 1 Ticari Pilotu Yetiştirme Eğitimi gerçekleştirilecek.

Eğitime katılarak başarılı olan drone pilotu adaylarına, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı, E-devlet üzerinden ulaşılabilecek; 193 ülkede uluslararası geçerliliği olan; sabit kanat veya döner kanat fark etmeksizin 25 kilograma kadar ağırlıktaki İnsansız Hava Araçlarını kullanma yetkisi veren İHA-1 Ticari Pilot Sertifikası, Haberleşme Sertifikası ve Drone Ehliyeti verilecek.

Skyview Havacılık Müdürü Berkan Seferoğlu düzenlenecek eğitime ilişkin yaptığı açıklamada, teknolojinin hızla gelişmesi ve kullanım alanları açısından son derece yaygınlaşmasına paralel olarak; İnsansız Hava Araçlarının da gelişip kullanım alanlarının arttığını söyledi.

İHA’ların özellikle tarım alanında hastalıklı ürün tespiti, ilaçlama, gübreleme ve tohumlama faaliyetlerinde, havadan haritalama, fortogrametri, 2 ve 3 boyutlu modelleme amaçlı kullanıldığını ifade eden Seferoğlu, “Termal görüntüleme sistemleriyle güneş enerjisi santralleri denetimi, enerji nakil hatları denetimi, rüzgar gülü denetimi, baz istasyonu denetimlerinde ülkemizde ve dünya çapında kullanılıyor. Güvenlik sektöründe havadan gözetleme avantajı ile kısa sürede olaylara doğru müdahale edilmesini sağlıyor. Sinema sektöründe ise birçok projede havadan film çekimlerinde eskiden helikopter ile yapılan faaliyetlerin daha ekonomik ve daha kısa sürede yapılmasını sağladığını görüyoruz. Kullanımı son derece hassas olan bu hava araçlarının, resmi müfredata göre kullanıcı eğitimlerini İHA yetkili eğitim kuruluşlarından alan bilinçli pilotlar tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kaza-kırımlar kaçınılmaz olacak ve hem yer unsurları, 3. şahıslar ve İHA/Drone sahipleri açısından ciddi olumsuzluklar ortaya çıkacaktır” dedi.

Düzenlenecek olan eğitimin kapsamı hakkında da bilgi veren Seferoğlu, “Eğitim kapsamında; insansız hava araçlarının temel sistem özelliklerinden uyulması gereken kurallara, hukuki mevzuattan uçuş prensibine, insansız hava aracını oluşturan komponentlerden, bunların bakım ve onarım usullerine, uçuş planlamasından uçuş hazırlığı operasyon sürecine kadar birçok konuda detaylı bilgi paylaşımları yapılacak. Drone ile zirai ilaçlama, havadan haritalama, FPV yarış/aksiyon droneleri ve model uçaklar hakkında önemli bilgiler verilip pilot adaylarının bu sistemlerle tanışması sağlanacaktır. Alanında uzman, tecrübeli pilot eğitmenlerinden oluşan eğitmen kadrosunun yaşayarak öğrendiği uçuş, acil durum ve kaza-kırım tecrübelerinin paylaşımına kadar çok önemli hususlarda teorik bilgi paylaşımı yapılacak, ardından sahada uygulama eğitimine geçilecektir. Uygulama eğitiminde her kursiyer bire bir uçuş yapacak, drone sistem ve yazılımları ile drone uçuşunu tecrübe etme imkanı bulacaktır” diye konuştu.

Detaylı bilgi ve kayıt için:

Instagram: @skyviewhavacilik

Telefon: 0537 777 61 75

HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim