• BIST 9106.12
  • Altın 4096.996
  • Dolar 38.5934
  • Euro 43.7969
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 22 °C

Dersim’de barış yürüyüşü düzenlendi

Dersim’de barış yürüyüşü düzenlendi
Dersim Barış Bloku, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 'Barış Yürüyüşü' düzenledi.

Eski Hastane önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, “Sarayın savaşını, halkların barış mücadelesi durduracaktır” pankartı açarak Seyit Rıza parkına doğru yürüyüşe geçti.

Dersim Belediye Başkanı Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin de bulunduğu yürüyüşte söz alan Dersim Barış Bloku üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Derman Tekin Tarancı, Akp Hükümetinin yaşanan çatışmalı ortamdan sorumlu olduğunu  söyledi.Çatışmalı ortam nedeniyle genç insanların hayatını kaybettiğini ifade eden Tarancı, “Barış ve huzurun olacağı bir ülke karşılıklı adımlarla mümkündür. Bizler şiddetin olmadığı bir ülke ve Dersim düşlüyoruz. Sadece silahları susturmak, elleri tetikten çekmek değil şiddete amasız ve kayıtsız şartsız son verme çağrısı yapıyoruz. AKP hükümetinin barışı iktidara kurban ettiğini, yürüttüğü savaş siyasetinin bedelini 20 yaşında gençlere ödetmesinin yanlış olduğunu söylüyoruz.”dedi.

Tarancı’nın ardından söz alan 2. Barış Grubu üyesi Aysel Doğan da Kürtçe konuşmasında bölgeye ve orta doğuya barış gelmesi için mücadele edeceklerini söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim