“07 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili seçimlerinden sonra oluşan Parlamento İktidarı kaybeden AKP ve Cumhurbaşkanı İktidar hırsı ve kişisel çıkarları için Ülkemizi savaş konseptine sokmuştur.
20 Temmuz 2015 günü Rojavaya yardım amacıyla Suruç İlçesine giden SGDF Üyelerine yönelik bombalı suikast ile 32 sosyalist katledilmiştir. Devamında AKP İşid'e karşı incirlik üssü kartı ile ülke içindeki ve dışındaki Kürtlerin yaşadığı alanlara hava saldırıları ve operasyonlar düzenleyerek sonu belirsiz bir savaş başlatmıştır. Bu güne kadar yüzlerce sivil güvenlik görevlisi yaşamını yitirmiştir.
Dersim İl Genel Meclisi olarak; Demokratik eşit ve özgür bir yaşamın sağlanması için savaş politikalarının son verilmesi taleplerimizle 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyoruz.”