• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

Dersim FEDAŞ işçileri: İnsanca yaşayabilecek ücret istiyoruz

Dersim FEDAŞ işçileri: İnsanca yaşayabilecek ücret istiyoruz
Dersim’de çalışma koşulları ve düşük zam oranına karşı daha önce iş yavaşlatan FEDAŞ işçileri taleplerin karşılanmaması üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dersim’de FEDAŞ işçileri daha önce  yaptıkları  basın açıklaması ile iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirerek  taleplerini kamuoyuna duyurmuştu. Aradan geçen süre zarfında herhangi bir gelişmenin olmaması  üzerine Dersim FEDAŞ işçileri bir kez daha basın açıklaması gerçekleştirdi.

FEDAŞ işçileri adına açıklamayı İlhan Enbek okudu. Enbek şunları söyledi: "Bizler her gün ağır çalışma  koşulları altında evimize ekmek götürmek için Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş’de çalışan enerji işçileriyiz. 9 Ağustos tarihinde en temel hakkımız olan çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşayabileceğimiz bir ücret alabilmek için sesimiz duyulsun diyerek bir eylem başlattık."

"Yetkili sendika TES -İş ve işverenle yapılan toplu iş sözleşmesi bırakalım iyi kötü geçinmeyi bizi sefalete mahkum eden enflasyonun kat ve kat altında bir zam ve ağır iş yüküyle 3 yıllık bir süreyle imzalanmış. 2 yıl önceki enflasyona göre imzalanan zam oranı bugün hiçbir FEDAŞ işçisinin barınma beslenme ısınma gibi en temel ihtiyaçlarını ne de insanca yaşayabileceği bir hayatı yaşamaya yetmiyor."

 "8 kişinin yapacağı bir işi bile  2-3 arkadaşımızın üzerine yıkılıyor. Hem bu koşullarda çalışıp hem de yaşamaya çalışıyoruz. Yaşanan ekonomik krizin faturasını zor koşullarda çalıştırılan bu kentleri aydınlatan bizler ödemek zorunda değiliz. Biz değil krizi kimler yapıyorsa bedelini onlar ödesin."

"Şimdi biz evimizin ailemizin çoluk çocuğumuzun yüzü gülsün diye her sabah kalkıp ekmek kavgamız için emeğimizi satarak yaşıyoruz. Biz bizim olanı istiyoruz işverenden dilenmiyoruz. işveren biz işçilerine verdiği sözü tutsun yerine getirsin. Günler önce verdiği sözün günü bugün geldi. Biz hakkımız olanı almak için çocuklarımızın insanca yaşayacağı yarınları olsun diye onlara verdiğimiz söz için direnmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Dilenmiyoruz direniyoruz.  İnsanca yaşamak iyi koşullarda yaşamak ve evimize bir dilim daha fazla ekmek götürebilmek için bunu yapıyoruz. İstediklerimiz yerine getirilsin, ekonomik krizin ve enflasyonun faturası biz emekçilere kesilmekten vazgeçilsin."

Daha sonra sözü alan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Adsız  şunları ifade etti: "En zorlu koşullarda çalışan  enerji işçileriyiz ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Ve bize sözlü ifade edilen koşulların tüm arkadaşlarımıza yazılı ifade edilmesini istiyoruz. Bizleri açlıkla yoksullukla terbiye etmeye çalışanlar bilmelidir ki bizler ölümle burun buruna gelen ve çalışan enerji işçileriyiz. Sizlerin bizleri açlıkla terbiye etmenize boyun eğmeyiz ve mücadele etmeye devam edeceğiz."

Haber:Caner Aktan

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim