• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 25 °C

Dersim doğası ve kültürüne yoğun ilgi

Dersim doğası ve kültürüne yoğun ilgi
Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte başta doğal güzellikleri ve Alevilik inancıyla ön plana çıkan Dersim'e çevre illerden vatandaşların ziyaretleri sürüyor.

Dersim'de bulunan Munzur Çayı, Munzur Vadisi Milli Parkı, adrenalin tutkunu raftingcilerin yeni adresi oldu. Başta Mardin, Batman, Diyarbakır ve Urfa  gibi çevre illerden de ziyaretçi çeken Dersim, raftingin yanı sıra kano ve zipline gibi aktivitelerine yoğun ilgi var.

Coğrafi açıdan önemli güzellikleri bünyesinde barındıran ve bu nedenle her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği kentte vatandaşlar, başta Seyit Rıza büstünü ziyaret ediyor ardından Türkiye'nin en büyük millî parklarından biri olan Munzur Vadisi Millî Parkı ve Pülümür vadisini görme şansını buluyor.

Dersim'e ilk kez gelmenin heyecanını yaşayan Güldeniz Kaya, "Dersime ilk kez geliyorum Merzifonluyum, bizim için bir hayaldi bizim için çok arkadaşımız vardı. Buraya gelmek bu havayı solmak güzeldi. Üstelik bende bir Aleviyim bu çok başka bir duygu"diye konuştu.

Hatice Bardakçı, "Ben Ankara'dan geliyorum, çok mutlu oldum çok sevdim burada gelip yaşamak isterim. Başkanımızı da ayrı seviyoruz. Huzur verici bir yer çok sevdim"dedi.

Munzur vadisi parkurunda rafting yapmanın keyfini yaşayan vatandaşlar, rafting sırasında nehrin sularının yüksekliği nedeniyle botlardan düşerek  zaman zaman tehlikeli anlar da yaşadı.

Rafting sporu açısından oldukça uygun olan Munzur Çayı, aynı zamanda Türkiye'nin en uzun parkuru olma özelliği taşıyor.

Ayşe Erdoğmuş, "ŞanlıUrfa'nın Siverek ilçesinden ilk defa geliyorum. İlk defa rafting yapıyorum çok heyecanlıydı ve güzeldi. Hocamız çok güzel yönlendirdi bizi,  sudan korkuyorum ama ilk defa rafting yaptım kendime şaşırdım ama çok güzeldi. Herkesi buraya bekleriz "ifadesini kullandı.

Turistlik ziyaret yerlerine yönelik ilginin yoğun olduğunu belirten tur firmaları Dersim'in doğası ve inancından ötürü vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu belirtiyor.

Turist Rehberi Muhammet Kaya, "Batman'dan üç araba geldik 50 yolcumuz var. Neden Munzur ve  Tunceli'ye geldik? Öncelikle Munzur Vadisi doğa harikası, farklı bir kültüre sahip olduğu için insanlar cemevini ve Aleviliği merak ediyorlar. Burada zipline ve rafting olsun merak ediyorlar. İnsanlar buraları merak ediyorlar. O yüzden buralara  talep büyük diğer şehirlere oranla, ben ve yolcularım buraya gelmekten mutluyuz. Gün sonunda bugün gerçekten keyifli birgün geçirdik diyebiliyorlar yolcularımız bu gezi sonunda"dedi.

Haber: Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim