• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 12 °C

Dersim Belediyesi çalışanlarından FEDAŞ işçilerine destek ziyareti

Dersim Belediyesi çalışanlarından FEDAŞ işçilerine destek ziyareti
Dersim Belediyesi çalışanları, düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına karşı 16 gündür eylemde olan Dersim’de Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) işçilerini ziyaret etti.

Dersim’de Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) işçilerinin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı başlattığı direniş 16. gününde devam ediyor. Eylemdeki işçileri bugün Dersim Belediyesi çalışanları ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, işçilerin eylemlerinde haklı olduklarını söyleyerek “Haklı davanızın nedenlerini çok iyi biliyoruz. Bu güneşin altında sizi bekleten zihniyetini çok iyi tanıyoruz. Ama pes etmeyeceğiz. Sermayenin en korktuğu şey, halkın desteğini alan işçi eylemleridir. Eğer halk destek veriyorsa, sermaye titriyordur. Biliyorum bu iş kolunun iş verenleri de şu an hesap kitabını yapıyor. Sizin eylemleriniz bugün onları rahatsız ediyor” diye konuştu.

Dersim halkının da Dersim’deki işçilerin de sendikaların da siyasi partilerin de desteğinin işçilerin yanında olduğunu söyleyen Doğan, "Bu mesele sadece sizin meseleniz değildir. Bu sorun Türkiye’de azgın sermayenin saldırısına karşı mağdur olan bütün işçi ve emekçilerin sorunudur. Onun için sizin mücadeleniz yol açıdır. Bize yol gösteriyor" dedi.

İşçilere birliklerini korumaları çağrısı yapan Doğan, "Eğer bölünmezsek başarı kesindir, mücadele edenler mutlaka kazanıyor. 2013’te de siz bunu başardınız. Birlikte başaracağız” dedi.

Genel-İş Şube Yöneticisi Şükran Yılmaz da ziyarette yaptığı konuşmada, işçilerin gecelerini gündüzlerine katarak mücadele yürüttüklerini dile getirdi. Yılmaz, yetkili Tes-İş Sendikasını eleştirerek, "Biz yıllık sözleşmeler yaptığımız halde işçimizin aldığı ücret asgari ücretin altında kalıyor. Türkiye’deki bu gerçeklikten hareketle 3 yıllık sözleşme imzalamak akla ziyandır. Bu tutumun sınıftan yana bir tutum olmadığını ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

FEDAŞ işçileri adına konuşan Şahin Özmen, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade edip teşekkür ederken, Dersim halkının mücadelelerinin yanında olduklarını söyledi. Özmen “Bu süreçte buraya gelen ziyaretlerden de gördük ki yalnız değiliz. Ancak yönetici kadrosu bu gerçekliğe gözlerini kapatmış durumdalar. Yalnız olmadığımızı görsünler ve buna göre hareket etsinler” dedi.

DİSK Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız da sınıf dayanışmasının önemine vurgu yaparak, “Biz günlerdir burada şunu söylüyoruz: İnsanca yaşayabilecek koşulları oluşturana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.

Atsız, “Buradaki mücadele sadece Fırat Aksa Elektrik işçilerinin kentin hatta tüm Türkiye işçi sınıfının mücadelesidir. O yüzden çok kıymetlidir. Trabzon’da hayatını kaybeden işçi arkadaşımızın ailesi bize ulaştı. İşçilere ve kent halkına çok teşekkür ettiler. İşçi arkadaşımızı göz göre göre ölüme gönderenler aileye bir başsağlığı dahi dilememişler. Onu oraya işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadan tek başına gönderenler bu işin sorumlularıdır. Buradaki mücadelenin görmezden gelinmesinin sorumluları da o işverenlerdir. O yüzden bu mücadele birleşik bir mücadeledir” diye konuştu.

Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim