• BIST 9167.58
  • Altın 4016.841
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 22 °C

Demirtaş, Dersim’de Nevruz programına katıldı

Demirtaş, Dersim’de  Nevruz programına katıldı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Nevruz programı dolayısıyla geldiği Dersim’de halka hitap etti. Demirtaş, hükümeti eleştirerek, “IŞİD terörünü, El Nusra’yı bu terör örgütlerini besleyip büyüten AKP hükümetidir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Nevruz kutlama programı dolayısıyla Dersime  geldi. Demirtaş, Nevruz ateşinin yakılmasının ardından kent merkezinde bulunan Seyit Rıza Meydanı’na halka hitap etti.

Konuşmasında ülkemizin içinde bulunduğu süreçten bahseden Selahattin Demirtaş, “Ne kadar tarihi, ne kadar önemli bir süreçten ve atmosferden geçtiğimizi en fazla Dersimliler hissediyordur.  Sıradan bir siyasi rekabet, siyasi çalışma, partiler arası siyasi bir gerilim yaşamıyor bölgemiz. Ülkemizde de durum böyle değil. Ve bu Nevruzu tarihin yeniden yazıldığı, yeniden yazılacağı ve bizlerin direnişiyle ezilenlerin kendi tarihini yazacağı bir süreçle karşılıyoruz. Sadece bir siyasi, parti temsilcisi, eş genel başkanı olarak burada değilim. Bütün direnen halkların zulme karşı AKP şahsında ittifaklaşan savaş bloğuna karşı ve ülkemizi haklarımızı teslim almaya çalışan faşizan anlayışa karşı direnen herkesi nevroz sıcaklığıyla bir yoldaş olarak selamlamak için bugün buradayım” dedi.

Geçen yıl Diyarbakır’da kutlanan Nevruz programında verilen mesajlara dikkat çeken Demirtaş,“Eğer geçen yıl 2015 Nevruzunda Diyarbakır Nevruz meydanında verilen mesajlar doğru anlaşılsaydı, gereği yerine getirilseydi, ona sadık kalınsaydı bu yıl artık yeni, özgür, sivil anayasanın yapımına doğru gidiyor olacaktık. Bu yıl artık daha güçlü demokrasisi olan, kendi içinde daha güçlü bir barış inşa etmiş ve Orta Doğudaki bütün ezilen halklara destek olan bir Türkiye için mesafe kat etmiş olacaktık. Geçen yıl Nevruz bir yol ayrımıydı. AKP  artık bir karar vermek zorundaydı. İmralı’da yürütülen  müzakereler tabiri caizse zurnanın son deliğine gelmişti. Ya Türkiye demokrasi yoluna gidecek ya da tek adamlıkta ısrar edecekti” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin yurttaşlarına karşı düşman ifadesini kullandığını belirten Demirtaş, “Ya bizden yanasınız yada düşmansınız diyorlar. Bush döneminde Amerika başkanı da aynen bu şekilde konuşuyordu. Türkiye’de ilk defa bir cumhurbaşkanı, bunu bu kadar açıklıkla ifade ediyor. Düşman kavramını ilk defa bir Cumhurbaşkanı kendi yurttaşları için kullanıyor” ifadelerini kaydetti.

 AKP hükümetinin bazı terör örgütlerini desteklediğini savunan Demirtaş, “Ülkede terörü destekleyenler var ama hükümette, iktidardalar. Tehlikenin büyüklüğü burada zaten. IŞİD terörünü, El Nusra’yı bu terör örgütleri besleyip büyüten AKP hükümetidir. En büyük terör destekçisi AKP’dir. Ankara’da bu örgütler toplantı halindedir. Urfa’da Arap aşiret liderleri PYD’ye karşı Nusra ve Ahra Ruş’un yanında olmak üzere silahlı ordu kurduklarını ilan ediyorlar. AKP’nin denetiminde oluyor bunlar. Bizim silahlı örgütlerimiz yok. HDP’ye bağlı silahlı güçler yok. Ama AKP’ye bağlı silahlı örgütler var. İllegal silahlı örgütler var.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık muhtarlarla da bir araya gelmesini eleştiren Selahattin Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Sana naçizane tavsiyem. O kadar muhtarı toplayacağına, mesela Çiller’i çağır. Onun şürekâsını çağır. Kenan Evren yok ama sağ kalanları çağır. O kadar muhatara her hafta o eziyeti yapacağına, Diyarbakır zindanındaki işkencecileri çağır. Esad Oktay yok ama onun o dönemki işkenceci arkadaşları var. Mamak’taki cezaevi müdürünü çağır. İbo’ya işkence yapanları çağır bakalım.”

“CEZAEVİNE GİRERSEM VASİYETİM VAR”

Türkiye’nin her geçen gün kötüye doğru gittiğini ve hakkında açılan davalar nedeniyle  tutuklanma durumunun bulunduğuna dikkat çeken Demirtaş, cezaevine girmesi halinde  vasiyeti olduğunu söyledi.

Demirtaş, “Dersim’deki ve sesimizin ulaştığı bütün halkımız, yoldaşlarımız bilsinler. Bizi cezaeviyle tehdit etmeye, terbiye etmeye çalışıyorlar. Yaparlar mı yapmazlar mı bilemeyiz. Bu kadar vahşeti yapan bizleri cezaevine atmış şaşırmayız. Ama olur da bu çılgınlığı da yaparlarsa, sizlere sadece bir vasiyetimiz olabilir. Siz nasıl korkmadan dimdik direndiniz ya biz de cezaevine girerken öyle gireriz. Başımız dimdik onurla gururla gireriz. Biz içerde olursak dışarıyı cezaevi haline getirmelerine izin vermeyin. Direnişten dik duruştan taviz vermeyin. Zindanla dışarıyı özgürleştirene kadar, nerede olursak olalım, bu can bu ten de oldukça bütün yoldaşlarımızla sonuna kadar direneceğiz.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim