25 Aralık günü Dersim Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Haydar Ben gözaltına alınmış sonrasında Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmişti. İşlemleri süren Ben’in dosyasında gizlilik kararı olması nedeniyle gözaltı gerekçesine ilişkin bilgi aktarılmadı.
Konuya ilişkin Dersim Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DEDEF üyeleri, HDP, SMF, EMEP, İHD ve birçok kurum temsilcisi katıldı.
Açıklamayı okuyan DEDEF Yönetim Kurulu üyesi Hasan Şen, “25.12.2018 Tarihinde (Dersim Dernekleri Federasyonu )DEDEF yönetim kurulu başkanı Ali Haydar Ben sabahın erken saatlerinde evine baskın yapılarak gözaltına alınmıştır. Federasyon genel başkanımız AKP’nin baskıcı, “ileri demokrasi” safsatasının son kurbanı olmuştur. Bizler Dersim halkının örgütlü gücü olan Dersim Dernekleri Federasyonu, olarak her türlü gözaltı, baskı ve yıldırma politikalarının pervasızca hayata geçirilmesini kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Şen, “Gözaltı ve sindirme politikaları kurumumuz için ilk değildir. 2017 yılında yönetim kurulu üyemiz Aysel Ekmekçi, 2018 yılında Bursa Şube Başkanımız Hediye Zengi, Gemlik Dernek Başkanımız Ayhan Işık, Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gerçek keyfi uygulamalarla gözaltına alınmışlardır. Ayrıca DEDEF yönetim kurulu üyemiz Duygu Kıt ve Munzur Koruma Kurulu üyemiz Onur Yanardağ hala tutuklu olarak cezaevinde bulunmaktadırlar” diye konuştu.
Şen, DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben’in gözaltına alınma gerekçelerini şöyle anlattı:
“Dersimde Baraj ve HES lere karşı çıktığı için, Dersimde Yanan yüzlerce hektar ormanı söndürmeye gittiği için, Dersim’de Yayla yasaklarına karşı çıktığı için, Dersim’de 37/38 de yaşananları kamuoyuna duyurduğu için, Dersim’in inanç ve dillerine sahip çıktığı için, Dersim’de el konulmaya çalışılan Munzur Kültür ve Doğa festivalinin halkın olduğunu savunduğu için, Dersim’de her türlü antidemokratik uygulamalara karşı çıktığı için gözaltına alınmıştır. Federasyon Başkanımız Ali Haydar Ben’in derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Dersim halkının örgütlü gücünün AKP’ye boyun eğmeyeceğini ve AKP’nin tüm kirli oyunlarını boşa çıkaracağına inanıyoruz. Artık yeter. Bu zulüm bitmeli” dedi.
Daha sonra söz alan İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, EMEP İl Yöneticisi Hıdır Demir, EMEP İl Genel Meclis üyesi Derman Tarancı, Ali Haydar Ben’in gözaltına alınmasını kınadıklarını belirterek sürecin takipçisi olacaklarını ifade ettiler.
DEDEF’ten Ali Haydar Ben için açıklama

Dersim Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu, Genel Başkan Ali Haydar Ben’in gözaltına alınması ilişkin basın açıklaması yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim’de veliler tepkili: “Üç okul aynı binada eğitim görmesin”Dersim’de okulların açılmasına kısa süre kala başlayan tadilat çalışmaları, bu yıl da öğrenciler ve veliler açısından tartışma konusu oldu.
Dersim’de köylüler su sorununun çözülmesini bekliyorMezra sakinleri, su borularının toprak altına alınmaması nedeniyle yaz aylarında suyun aşırı ısındığını, kış aylarında ise donduğunu ifade etti.
Dersim'de Yol Tartışması: "Arsamı Asfaltın Altına Gömdüler"Dersim merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Büyüktaş, Tunceli Devlet Hastanesi bağlantı yolunun kendisine ait arsa üzerinden, bilgisi ve rızası alınmadan geçirildiğini iddia etti.
Şahverdi Köyü Üreticileri Yetkililere Seslendi: "Yerli Üretici Mağdur Ediliyor"Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yıllardır kullandıkları yayla merasının kendilerine tahsis edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna acil çözüm bulunmasını istedi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























