• BIST 10070.22
  • Altın 2397.363
  • Dolar 32.377
  • Euro 34.6839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 27 °C

Çocuklar ilk kez kendi bostanlarını ekti

Çocuklar ilk kez kendi bostanlarını ekti
Dersim’de çocukların kültürlerinden ve üretim hayatından kopmaması için "Çocuk Bostanı" projesi hayata geçirildi.

Dersim’in Ovacık(Pulur) ilçesinde uzun zamandan beri kültür ve sanat çalışmaları ile  başta çocuklar olmak üzere gençlere yönelik faaliyetlerini sürdüren Behzat Firik Çocuk Korosu ve Ovacık Doğal Kooperatifi 2 dönümlük devlet arazisine ait alanda çocukların toprakla ve üretimle buluşması için 20 çocuk ve aileleriyle birlikte "Çocuk Bostanı" projesini hayata geçirdi.

Ovacık'ta "Çocuk Bostanı" projesi için Ovacık (Pulur) merkezinde bostan ekimi için bir araya gelen aileler, önce çocuklarıyla sabah kahvaltısı gerçekleştirdi ardından bostan ekiminin yapılacağı alanda çocuklarıyla birlikte domates, biber, patlıcan ve fasulye fidelerini dikmek için çalışmalara başladı.

Çocuklar ilk kez toprakla buluştu

Bostan ekimi öncesi Kırmancki (Zazaca) türkülerini de seslendiren yaşları 5 ile 16 arasında değişen çocuklar ilk kez toprakla buluşmanın sevincini yaşadı.

Dersim’de çocukların toprakla buluşması için gerçekleştirilen etkinlikten hem çocuklar hem de aileler büyük keyif aldı.

Etkinlikte ilk kez fide dikmenin keyfini yaşayan çocuklar, bu tür etkinliklerin sürmesini istediklerini belirtti.

“Çok güzel bir his, toprağa dokunuyoruz”

Yaren Sarıkülah, “Bugün buraya geldik bostan ektik. Bostan ekmek çok güzeldi hocamız bizi getirdi” dedi.

Dilda Akbalık “Fidan diktim bahçede, biber ve domates ektim. Çileği daha sonra ekebilirim. Bunları ekerken çok mutlu oldum çünkü çok güzel bir his, toprağa dokunuyoruz. Ondan sonra eğlencemiz var, her şey çok güzel burada” ifadesini kullandı.

Hayal Arjin Şamdereli, “Biz bugün burada arkadaşlarımla birlikte fidan ektik hep birlikte eğlendik ve toprağa dokunduk. Çocukların insanlara yardım etmesi herkesi mutlu etti çünkü ilk kez oluyor. İlk kez olması da beni çok mutlu etti çünkü çok güzel bir proje, hep birlikte fidan ekiyoruz bu fidanların meyvelerini yiyeceğiz, arkadaşlarımın da olması beni mutlu ediyor ” diye konuştu.

“Çocuklarımızın bilgisayarın başından kalkmalarını ve üretime katılmalarını amaçlıyoruz”

Çocuklara yönelik yapılan bu etkinliğin bir anne olarak kendisini mutlu ettiğini ifade eden Hece Tekinoğlu, “Biz çocuklarımızla buraya geldik çünkü çocuklarımız kültürünü öğrensinler, toprakla uğraşsınlar istiyoruz;  artık çocuklarımızın bilgisayarın başından kalkmalarını ve üretime katılmalarını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sevtap Kutlu, “İlk defa böyle bir şey oldu, çocuklarla birlikte katılmak istedik gayet de iyi oldu. Birlikte toplandık fideleri ektik çocuklar da mutlu oldular, elleri toprağa değdi gayet de iyi oldu” dedi.

İstanbul Ovacıklılar Derneği Başkanı Hüsniye İlgi ise “Çocuklar bostan ekmek için bir araya geldiler ve istekliler. Fasulye, biber ve domates ekiyorlar. Çocuklar için çok güzel bir şey aynı zamanda başlangıç, bundan sonra da topraklarında bir araya gelip ekecekler ve üretecekler çok güzel bir şey” ifadesini kullandı.

Haber:Ali Haydar Gözlü

e3336892-94f3-4432-aed1-3525356aedae.jpgc726ff3e-8942-4e35-9c2f-fb1ca8ffbe46.jpg14eca402-aab4-4f69-bdc4-cdc6f62817b6.pngb7773bef-f0a8-4c25-b1d4-50d374aa4f4c-(1).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim