• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 18 °C

CHP’de Sular Durulmuyor: 4 İlçe Teşkilatı Görevden Alındı

CHP’de Sular Durulmuyor: 4 İlçe Teşkilatı Görevden Alındı
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Tunceli eski İl Başkanı Hüseyin Güneş'in ardından 4 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de görevden alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Tunceli eski İl Başkanı Hüseyin Güneş'in ardından 4 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de görevden alındı.
CHP Tunceli eski İl Başkanı Hüseyin Güneş'in MYK tarafından görevine son verilmesinin ardından başlayan yönetim değişikliği ve görevden almalar devam ediyor. Hüseyin Güneş'in ardından Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Nazımiye CHP ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de görevden alınarak yerlerine yeni başkan ve yönetim atandı.

Geçen hafta görevden alınan eski CHP İl Başkanı Hüseyin Güneş'in yerine atanan CHP Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt, görevden almalar ile ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Görevden alınan 4 ilçe başkanı ve yönetimin daha aktif çalışması için görevden alındığını ifade eden İl Başkanı Bozkurt, "Daha iyi çalışabilecek uygun ekipler oluşturmak amacıyla Pertek, Çemişgezek, Nazımiye ve Hozat ilçe başkanları ve yönetimi görevden alınmıştır." dedi. Genel merkez tarafından görevden alınan yönetim ve başkanların seçim sürecinde çalışmadıkları ve bürolarını kapalı tuttukları ve yapılması gereken toplantıları gerçekleştirmedikleri için görevden alındıklarını belirten Kemal Bozkurt, görevden alınan eski İl Başkanı Hüseyin Güneş'in iddialarına ilişkin de açıklamada bulundu.

Hüseyin Güneş'in görevden alınmasının ardından kendisine yönelik bazı eleştiriler olduğunu ve bu eleştirilerin doğru olmadığını kaydeden Bozkurt, "Eski il başkanını şimdiye kadar eleştirmeyi uygun görmedim. Ve kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür ettim. Kendisinin eski DYP ilçe başkanı olduğunu, sonradan atandığını hepimiz biliyoruz. Ben 40 yıldır bu partinin içindeyim, SODEP ve SHP'nin kurucusuyum. CHP içinde çalışmalarım olmuştur." ifadesini kullandı. Bozkurt, seçim döneminde Tunceli'de iki milletvekili çıkaran CHP'nin başarısının, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Eski İl Başkanı Hüseyin Güneş ise, görevden alınmalarının usulsüz olduğunu belirterek, kendisi ve diğer görevden alınan ilçe başkanlarının yargıya gideceklerini ve 45 gün içinde il ve ilçe kongrelerini yapılması için talepte bulunacaklarını söyledi. Tüm hukuki haklarını arayacaklarını belirten Güneş, "Şu an oluşturulan yönetim CHP ilkelerini benimsemeyen insanlardan oluşuyor. Bunun zarar mı yarar mı getirdiğini ileride göreceğiz. CHP'de hiç kimse sürekli değil, herkes değişir genel başkan da değişir. Eğer bir gün sayın genel başkan görevden ayrılırsa bunlardan kimse Tunceli yönetiminde kalmaz göreceksiniz. Sayın Genel Başkan, Tunceli seçim başarısını tamamen kendisine mal ediyor ama oysa bu seçim zaferi tamamen halkın zaferi ve halkın genel başkanımıza sahip çıkmasıdır. Sayın genel başkan seçim zaferinden sonra hiç Tunceli'ye gelmedi. Oysa gelip halkına teşekkür etmeliydi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim