Çemişgezek Yatılı İlköğretim Okulu Öğretmen ve Öğrencileri, fikirlerini faaliyete dönüştürerek engellilere destek veriyor.
“Tane Tane Kapakları Toplayalım. Engelleri Aşalım” projesi kapsamında başlatılan uygulamayla hem engellilere destek sağlanmış olacak, hem de özellikle öğrencilerde sosyal duyarlılık ve temiz çevre bilinci kazandırılmasına katkı sunulacak. Pet şişe kapaklarının belirlenen sayılarda toplanması halinde engelli vatandaşlara akülü araç verilmesini duyunca harekete geçen Çemişgezek YİBO, Şimdiden binlerce kapak toplayarak, amaca ulaşma gayreti veriyor. Böyle bir Projenin varlığını medya aracılığıyla duyduğunu, Öğretmen ve Öğrencilerin de gösterdikleri gayret ve fedakarlıkla, çevrelerinde kampanyaya karşı farkındalık oluşturduklarını belirten YİBO Sınıf Öğretmeni Cemile Keven, “Okulumuzda başlattığımız çalışmaya tüm arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz ortak oldu. Çalışmamızın sonucunda tekerlekli sandalyeyi bedensel engelli vatandaşa kazandırmayı hedeflerken, doğada 500 yıl boyunca bozulmayan toprağa, karışmayan ve çevre kirliliğine sebebiyet veren atıkları da doğadan uzak tutmuş olacağız. Bu özellikle öğrencilerimizde sosyal duyarlılıklarını arttırma ve temiz çevre anlayışını yaygınlaştırma adına, çalışmamızı son derece önemsiyoruz.” dedi.
Çemişgezek YİBO, Engellilere ve Doğaya katkı sunacak

Çemişgezek Yatılı İlköğretim Okulu Öğretmen ve Öğrencileri, fikirlerini faaliyete dönüştürerek engellilere destek veriyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























