Çemişgezek Gönüllüleri Derneği İslam dininde kutsiyet taşıyan Muharrem Ayı ‘nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Çemişgezek Gönüllüleri Derneği adına yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: “Hicri takvimin ilk ayı Muharrem, içerisinde önemli olayları saklamaktadır. İslam tarihinde dönüm noktası olaylara tanıklık eden Muharrem Ayı; Paylaşmanın, şükretmenin ve bereketin adı olan Aşure Günü'nün, ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır, Muharrem Ayı, Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela'da şehid edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Kerbela şehitlerini rahmet ve hüzünle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da artmasına, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyoruz." denildi.
Çemişgezek Gönüllüleri Derneği Muharrem Ayı Mesajı

Çemişgezek Gönüllüleri Derneği İslam dininde kutsiyet taşıyan Muharrem Ayı ‘nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























