• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 17 °C

ÇAĞRIMIZDIR

ÇAĞRIMIZDIR
Değerlerimiz, kültürümüz, dilimiz ve doğamızın günbe gün tahrip edildiği, felaket müjdeleyen sayısız baraj planlarının yapıldığı, sistematik bir asimilasyonun dev gibi büyüdüğü, ölümlerin kol gezdiği Dersim’de, kendi iç siyasi çekişmelerimizin gölgesinde

Değerlerimiz, kültürümüz, dilimiz ve doğamızın günbe gün tahrip edildiği, felaket müjdeleyen sayısız baraj planlarının yapıldığı, sistematik bir asimilasyonun dev gibi büyüdüğü, ölümlerin kol gezdiği Dersim’de, kendi iç siyasi çekişmelerimizin gölgesinde 11.Munzur Kültür ve Doğa Festivalini karşılamaktayız.

Ülkemiz halkların yaşamakta olduğu siyasi, kültürel ve askeri baskıların artığı şu günlerde nasibini fazlasıyla alan ilimizde bu festivalde de Dersim öznesinin temel alınarak bir birliktelik yaratma çabası içine girmemiz gerekmektedir. Yaşadığımız topraklar üzerendeki en büyük mücadele aracımız olan örgütlenme ve birlikteliği kısır siyasi çatışmalarımızın üstüne çıkarmak zorundayız. Yok olacak coğrafyamıza sahip çıkmanın topraklarımıza geri dönüşü sağlamakla mümkün olacağını, artacak nüfusumuzla güçlü örgütlenmeler sağlayacağımızı, ekonomik çıkmazları topraklarımızda yeneceğimizi unutmamalıyız. Sayısal olarak arttıkça kitlesel sesimizi çok daha uzaklara ulaştırabilir, mücadele dostu kurumlar ve örgütlenmeleri destekleyebilir, doğamızı kurtarabilir, çocuklarımıza yaşanabilir bir memleket bırakabiliriz.  

Toprağınıza geri dönerek Mevcut koşullarda iradenizin en üst düzeyde tecelli ettiği belediyelerimize doğduğunuz yerde bir adres alarak nefes aldırabilir, hareket alanlarımızı genişletebilir, mücadele gücümüzü artırabilirsiniz.


11.Munzur Kültür ve Doğa Festivalini kızıl doruklarından seyreyleyen kavga adamının özgürlük ve barış talepleri eşliğinde selamlıyorum ve tüm herkesi Munzur festivaline bekliyorum.

Festivale ma, mare, dero cirananne, hometa Ali’yre  weşiye, roştiye, bırayne biyaro.

 Saygılarımla,
        Mustafa SARIGÜL           
    Ovacık Belediye Başkanı

 


 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim