Eğitimin ilk gününe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hasan Güngördü, Ziraat Odası Başkan Vekili Fahrettin Ulaş, eğitici teknik personeli ve kadın çiftçiler katıldı.
Tarım ve hayvancılığın yanı sıra aile içi şiddet, cinsiyet eşitliği gibi konuların da görüşüleceği eğitim 5 gün sürecek.
Eğitimin açılışında konuşan Ziraat Odası Başkan Vekili Fahrettin Ulaş, kadının toplumdaki ve üretimdeki yerine değindi.
Daha sonra konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, kadın çiftçilerin eğitimine dikkat çekerek,
“Ailenin temel direği olan, hayata can, toprağa bereket veren kadınlarımızın güçlenmesi gerekiyor. Kadının güçlenmesi de eğitimle başlıyor. Bu eğitimlerde kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerimizi, tarımsal konularda ve ekonomik faaliyetlerde bilinçlendirmek, tarımsal üretimdeki kaliteyi artırmak, kalkınmada kadınların daha aktif rol alması konularına ilaveten toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, kooperatifçilik, girişimcilik ve liderlik konularında da eğitim verilecektir.” dedi.
Kadınların kursta edinecekleri bilgilerin önemine değinen Kaya,
Şehirlerde yaşayan kadınlarımız her gün başka bir kursa hatta birden fazla kursa gitme imkânına sahipken köylerimizdeki kadınlarımız bu imkânlardan biraz daha geri hatta mahrum kalıyor. Bakanlık olarak köylerimizdeki kadınlarımızın bu konuda mahrum kalmamaları için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol doğrultusunda İl Müdürlüğü olarak çiftçi eğitimine özellikle kadın çiftçi eğitimine ayrı bir önem vermekteyiz, bu gün burada üç kurumun temsilcileri ile bir araya gelerek bu eğitime destek verdik. Eğitimin başarılı olacağı gönülden inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrasında Veteriner Hekim Duygu Ulaş, katılımcılara “Hayvan Sağlığı ve Süt Sağım Hijyeni” hakkında sunum eşliğinde eğitim verdi.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)



































