Tunceli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bilgi alışverişi toplantısı gerçekleştirildi.
İl Müdürlüğü, salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Müdür Orhan Kaya, sorunların aşılması noktasında koordineli şekilde çalışmanın önemine değindi.
Kaya, “İlimizde meyvecilik ve bağcılık ile ilgili projelerin gerçekleştirilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasının yanısıra, özellikle organik ürün yetiştiriciliği için ilimiz çok uygundur” dedi.
İlde yaygın şekilde arıcılık yapıldığını kaydeden Kaya, arıcılık ile ilgili sorunların üzerine gidilmesi ve buna uygun projeler yapılmasını, yaylalarla ilgili tahsislerde bu durumun gözetilmesini ve arıcılıkla uğraşan yetiştiricilerin sorunlarının birebir ilgilenerek çözülmesini istedi.
Toplantının devamında Pertek İlçe Müdürü İsmail Genç, Arıcılık desteklemelerine devam edildiğini, Ağustos ayı içerisinde Sera Projesinin yapıldığını söyledi. Kaymakamlıkça sulama projeleri çalışmaları yapıldığını belirten Genç, bu durumun yapılacak projelerde göz önüne alınacağını söyledi.
Nazimiye İlçe Tarım Müdürü Gönül Uygur Yaşar, ilçede Yem, Bayi ve Gıda denetimlerinin yapıldığını belirterek, Keçiciliği destekleme projesinin hazırlandığını, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Bilgi Alışveriş Toplantısı

Tunceli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bilgi alışverişi toplantısı gerçekleştirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İl Başkanı Yöntürk’ten Bayram MesajıAnahtar Parti Tunceli İl Başkanı Ömer Mustafa Yöntürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
1994’te Köprüleri Kesilen Kazanç Mezrası Sakinleri: “Köprü Aynı Yere Yapılsın”Kazanç mezrası sakinleri, 1994 yılında köylerine ulaşımı sağlayan köprünün kesilmesinin ardından köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yapılması planlanan yeni köprünün farklı bir alana değil eski yerine inşa edilmesini istiyor.
Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü’nden Kemal Kahraman söyleşisiDersim’de faaliyet yürüten Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü, derlemeci ve müzisyen Kemal Kahraman’ın katılımıyla söyleşi düzenleyecek.
Munzur Mücadelesinde Yön Arayışı: Sahaya DönmekDersim’de ekolojik sorunlara karşı verilen mücadelenin seyrine baktığımızda, şimdiye kadarki kazanımların başında halkın doğrudan ve fiili müdahalesinin geldiği açıkça görülür.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























