• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 30 °C

Ben Seçerim Derneği aday adaylarını tanıttı

Ben Seçerim Derneği aday adaylarını tanıttı
Kadınların toplumsal yaşamdan siyasete kadar temsiliyet ve katılımını güçlendirmek isteyen Ben Seçerim Derneği, aralarında CHP Tunceli Milletvekili Aday Adayı Heval Ruken Gündoğan Kalan'ın bulunduğu toplamda 20 kadın aday adayını tanıttı.

Yaklaşan genel seçimlerde mecliste kadın milletvekili oranında artış sağlamak amacıyla iki yıldır sahada çalışmalarını sürdüren Ben Seçerim Derneği, 2 Nisan günü Ankara’da düzenlediği basın toplantısında 20 kadın siyasetçi adayını kamuoyuna açıkladı.  12 ilde 4 siyasi partiden 20 kadın milletvekili aday adayının desteklendiğinin açıklandığı toplantıda, kadın adaylar kendilerini ve hedeflerini anlattılar. 

Kadın adaylar arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tunceli milletvekili aday adayı Heval Ruken Gündoğan Kalan da bulunuyor.  Gündoğan Kalan konuşmasında, “Tunceli’de olmazsa olmaz olarak düşündüklerimi gerçekleştirmek amacıyla Meclis koridorlarının gücünü kullanmak istiyorum” dedi.  Gündoğan Kalan “Benim bir Türkiye, bir de Tunceli hayalim var. O hayal Sayın Kılıçdaroğlu’nun ülkeye baharlar getirme hayaliyle iç içe. Kimseyi dışlamadan soframızı büyüterek bu sofraya Dersim’in kadınlarını, çiftçisini, emekçisini koyarak farklılıklarımızla ‘biz’ olarak ilerlemeyi hayal ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Gündoğan Kalan, okur-yazarlık oranının yüksek olduğu Tunceli’de eğitimden kırsal kalkınmaya, entegre tarım ve hayvancılığa dek çok fazla projesi olduğunu ve bu projeleri uygulamak üzere siyasetin gücünü kullanmaya kararlı olduğunu belirtti.  Gündoğan Kalan, “Tunceli kadınlarının sorunlarını ancak yerel kalkınma konusunda yıllardır emek vermiş ve verdiği emeklerle sayısız topluluğu kalkındırmış bir kadının hassasiyetiyle çözülebileceğine inandığım için adayım. İş hayatından ve eğitim sürecimden aldıklarımı tüm ülkeme, toplumuma, hemşerilerime ve memleketime geri vermek, toplumsal fayda sağlamak için adayım.” dedi.

Tanıtım etkinliğinin fotoğrafları ise Nihal Karakaya tarafından çekildi. 1975 yılı İstanbul doğumlu olan, ancak ailesi Tunceli / Nazımiyeli olan, ailesi de bölgenin tanınan ve hayırsever ailelerinden olan iş insanı Heval Ruken Gündoğan Kalan’ın 16 yıllık proje geliştiriciliği ve yöneticilik alanında iş deneyimi bulunuyor.  Kendisi, tarım-hayvancılık ve kırsal kalkınma özelinde dünyanın birçok gelişmekte olan ekonomisinde yıllardır istihdam, yatırım ve tarımsal geliştirme projesi uyguluyor.  Gündoğan Kalan’ın dedesi, Haydar Akçelik, Türkiye’nin en bilinen  kömür madencilerinden olup, Akçelik Madencilik ve Akçelik Holding A.Ş. kurucusu. Diğer dedesi İbrahim Gündoğan ise, T.C. Posta ve Telgraf  Teşkilatı  Memuru idi. Annesi Dr. Nadire Gündoğan, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olup, babası Dr. Cengiz Gündoğan da Kulak Burun Boğaz uzmanıdır.

Haber: Caner Aktan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim