• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 13 °C

Belediye Meclisi vatandaşlarla buluştu

Belediye Meclisi vatandaşlarla buluştu
Hozat Belediye Meclisi, çeşitli gündem maddelerini kararlaştırmak amacıyla vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediye Meclisimiz bugün saat 13.00’te gerek önceden kararlaştırılmış gündem maddelerini gerekse gündem dışı konuları görüşmek ve halkımız ile fikir alış verişinde bulunmak amacıyla Ercan Doğan parkında toplandı.

Ercan Doğan Parkı’nda bir araya gelen belediye meclisi şu kararları aldı:

Yakın zamanda hayatını kaybederek yediden yetmiş yediye hepimizi derin bir üzüntüye boğan Çayan Demir, canımızın ismi ilçemizde sonsuza kadar yaşayacak!

Belediye Başkanımız Seyfi GEYİK ’in ek gündem maddesi olarak meclise sunduğu ve meclisçe oy birliği ile gündeme alınan Köprübaşı Mahallesi 21. Sokak’ın adı artık Çayan DEMİR sokağı olarak anılacak.

Bu vesile ile değerli canımızı rahmetle anarken, kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda İlçemiz Diyapağa Mahallesi Cumhuriyet 1 Meydanı No:5/1 adresinde bulunan ve belediyemizce gerekli restorasyonları yapılarak kız öğrenci yurduna dönüştürülen binanın, öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını gidermek, sürdürülebilir bir eğitim desteği sağlamak amacıyla 1 yıllığına kiralanması Meclisimizce yapılan oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi.

Bu vesile ile eğitime gerekli hassasiyet ve özveriyi gösteren, söz konusu binanın kiralanma aşamasında her türlü kolaylığı gösteren Değerli Hocamız Prof. Dr. Sabit MENTEŞE’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanıp, Başkanlık Makamınca gündeme alınarak meclise sunulan 2023 Yılı Ek Bütçe Teklifi yapılan görüşmeler neticesinde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündem maddelerinin kararlaştırılması tamamlandıktan sonra Belediye Başkanı Seyfi Geyik tarafından;

1. Bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları devam eden Hasan Saltık Kültür Merkezinin son durumu, maliyetleri ve gelinen son nokta hakkında bilgi verildi.

2. 05.06.2023 tarihinde ilçemizde düzenlenen 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivaline ilişkin gönüllüler tarafından yapılan katkılar ve belediye bütçesinden yapılan harcamalar kalem kalem açıklandı.

3.Yapımına başlanan ve çalışmaları halihazırda devam eden Belediyemize ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki kapasite arttırma çalışmaları hakkında halkımıza bilgi verildi.

Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim