• BIST 10166.89
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 18 °C

Başkan Maçoğlu’ndan ‘yerel seçim’ çağrısı: 81 ilde kapı kapı gezelim

Başkan Maçoğlu’ndan ‘yerel seçim’ çağrısı: 81 ilde kapı kapı gezelim
Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, “Yerel seçimler önemli. Kapı kapı gezelim, 81 ilde, bütün ilçelerde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatalım” dedi.

Genel seçimden dersler çıkarılması gerektiğini kaydeden Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, “Yerel seçimler önemli. Kapı kapı gezelim, 81 ilde, bütün ilçelerde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatalım” dedi.

İzmir’de SMF’nin bu yıl ikincisini düzenlediği yaz kampının son gününde konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 9 ay sonra yapılması ön görülen yerel yönetimler seçimlerini işaret ederek “81 ilde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatalım” dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) tarafından İzmir’de bu yıl ikincisi düzenlenen yaz kampı sona erdi. Yaz kampına bu yıl Antakya’dan Maraş’a, Antep’ten Diyarbakır’a kadar depremin yıkıma uğrattığı illerden depremzedeler katıldı. 17 gün süren kampta depremzede halka yönelik psikolojik destek verilirken, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle de depremin acısı bir nebze olsun unutturulmaya çalışıldı. Kampa Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da katıldı.

Birgün Gazetesi’nde yer alan habere göre; kampın son gününde konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu seçim sürecinin geride katıldığını belirterek, “İki blok arasında sıkıştırılmak istenen seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı olarak üçüncü bir yol olarak seçimlere girdik. Bizim de içerisinde olduğumuz bu ittifakta en başta kendimizi eleştirerek başlarsak halka inemedik, halka buluşamadık, halkla ortaklaşamadık. Bir yenilgi yaşamadık, ancak kaybettik. Emek ve Özgürlük İttifakı da kaybetti, biz de kaybettik” dedi.

“SOSYALİSTLER KENDİ PROGRAMLARIYLA HALKA GİTSİNLER”

Sosyalistlerin mevcut olanakları halkın yararına kullanması gerektiğini ifade eden Maçoğlu, aksi durumda bu olanakların düzenin eline geçeceğini belirti. Maçoğlu, “Mevcut olanaklar düzenin eline geçerse, bu düzen kendi yarattığı sınıfına bu olanakları sunar. Bu nedenle sosyalistler kendi programlarıyla halka gitmelidir. Kapı kapı gezelim, 81 ilde, bütün ilçelerde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatalım. Bu nedenle önümüzdeki yerel yönetim seçimleri önemli” ifadelerini kullandı.

“ARTIK MUHALEFET OLMAKTAN ÇIKALIM”

Maçoğlu, “Artık muhalefet olmaktan çıkalım. Önümüzde bir yerel yönetim seçimleri süreci var. Bütün alanlarda, bütün bölgelerde, demokratik siyaseti merkeze alarak devrimci halkçı yerel yönetimler programına destek verelim. Amasız fakatsız pazarlıksız bir şekilde sürece müdahale edelim. Demokratik zeminde bütün bu olanakları halk kullansın, emekçiler ve ezilen kesimler kullansın” dedi.

HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim