• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 10 °C

Balıkçılar, grevde!

Balıkçılar, grevde!
Keban Baraj Gölü üzerinde balıkçılık yapan vatandaşlar, artan mazot, ağ ve işçilik maliyetlerine rağmen balık fiyatlarına zam yapılmamasına tepki amacıyla balığa çıkmıyor.

Yüzlerce ailenin balıkçılıktan geçimini sağladığını belirten vatandaşlar, balık fiyatlarına zam yapılmaması halinde balığa çıkmayacaklarını söylüyor.

Keban Baraj Gölü üzerinde balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşlar, balık fiyatlarına en son 2023 yılı Ocak ayında zam yapıldığını belirterek, o tarihten itibaren mazot, ağ ve işçilik maliyetlerinin iki kat artmasına rağmen balığa zam yapılmamasına tepkili.

Tepkilerini balığa çıkmayarak gösteren vatandaşlardan Onurbaş Demir, Keban Barajı’nda balıkçılık yaptığını belirterek, “Son bir hafta, on gündür balığa zam gelmediği için grev yapıyoruz. Balığa çıkmıyoruz çünkü kurtarmıyor. Mazot, ağ, işçilik fiyatları çok yüksek ancak balık fiyatları çok düşük. En son 1 Ocak 2023 tarihinde balığa zam geldi. 8 aydır zam yapılmıyor. Balığı 30 lira gibi komik bir rakamdan veriyoruz. Bu da can sıkıyor. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz. Keban Barajı üzerinde yüzlerce tekne var. Bu sebepten çoğu balığa çıkmıyor. İnşallah balık fiyatları düzelir. Herkes yeniden balığa çıkar ve evine ekmek götürür” dedi.

Çemişgezek Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Güler de balık fiyatları arttırılıncaya kadar balığa çıkılmayacağını söyledi.

Güler, “Balık fiyatlarımızın düşük olmasından dolayı yaklaşık bir haftadır balığı durdurmuş bulunmaktayız. Üye arkadaşlarımız balığa çıkmamakta. Bu durum düzenlene kadar, balık fiyatlarının artacağı güne kadar devam edecektir. Geçtiğimiz sene Ocak ayında büyük balık, aynalı sazan 30 liraydı. Müteahhitler hala bu fiyattan balık alıyorlar. Geçen Ocak ayında mazot 18 liraydı şimdi 40 lira olmuş. Fiyatları yükseltin diyoruz kabul etmiyorlar. Onlar kabul etmediği için biz de balığı durdurduk” diye konuştu. Kaynak:dersimekspres

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim