• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

Aygün’den Büklü Dede için soru önergesi

Aygün’den Büklü Dede için soru önergesi
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, ilin önemli inanç merkezlerinden biri olan Büklü Dede Ocağı’nın bulunduğu Doğanpınar Köyü’nde açılmak istenen maden ocağıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, ilin önemli inanç merkezlerinden biri olan Büklü Dede Ocağı’nın bulunduğu Doğanpınar Köyü’nde açılmak istenen maden ocağıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

Hüseyin Aygün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

İşte Aygün’ün Meclis Başkanlığına Verdiği Soru Önergesi

Ağaoğlu Toprak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 2010 yılında Tunceli ili Pülümür ilçesi Doğanpınar Köyü mevkiinde tuğla kiremit çıkarmak üzere izin almış ve faaliyetlerine başlamıştır. Adı geçen faaliyet yeri, köyde bulunan 300 yıllık bir ibadethanenin 100 metre ötesinde yer almaktadır. Yapılan kil çıkarma faaliyeti sonucunda bu ibadethane ve köyde buluna cem evi büyük tahribata uğramıştır.

Ayrıca yine verilen izinde şirket faaliyetinin karayolu üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağı belirtilmiş olsa da şu an karayolu kullanılmaz hale gelmiş, ulaşımda aksamaya neden olmuştur.

Öte yandan şirket arazinin orman arazisi olduğunu belirtmiştir. Buna rağmen kayıtlarda arazi hazine arazisi olarak görünmektedir.

Bu bilgiler ışığında;

1. Bu izin belgesi karşılığında devlete ödenen miktar ne kadardır?

2. Tuğla, kiremit kili çıkarılması için yapılan faaliyet sonucu elde edilecek kazanç, 300 yıllık ibadethanenin gözden çıkarılması için yeterli midir?

3. Bu izin verildiğinde orada 300 yıldır faal olan bir ibadethane olduğundan haberiniz var mı?

4. Şirketin faaliyetine izin verilirken karayolunun bundan etkilenmeyeceği belirtilmiş olmasına rağmen, karayolu nasıl olup da şimdi kullanılamaz hale gelmiştir?

5. Mülkiyet açısından arazinin hukuki statüsünün şirket tarafından yapılan beyana dayandırılmış olması ne derece doğrudur? Arazinin mülkiyeti konusundaki karışıklığın giderilmesi yönünde ne gibi bir çalışma yapacaksınız?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim