• BIST 9976.35
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 23 °C

Aydınlatma yok, bakım yok: Dersim tünelleri ölüm saçıyor!

Aydınlatma yok, bakım yok: Dersim tünelleri ölüm saçıyor!
Dersim-Erzincan karayolunda çığ düşmesini önlemek amacıyla yapılan tünellerde, bakımsızlık ve aydınlatma olmaması nedeniyle kaza sayısında artış yaşanıyor.

Sürücü ve vatandaşlar çığ tünellerinin aydınlatılmamasından ötürü ölümlü ve yaralanmalı kaza yaşanması nedeniyle yetkililerin soruna çözüm bulmasını istiyor.

Sürücülerin yoğun kullandığı Dersim-Erzincan karayolunda çığ düşmesine karşın inşa edilen çığ tünellerinde aydınlatma olmamasından ötürü her yıl yaşanan trafik kazaları onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine, birçoğunun da yaralanmasına neden oluyor.

Yapımları 1960 yıllarına dayanan ve Dersim-Erzincan karayolu üzerinde bulunan 21 adet çığ tünelinde aydınlatma yapılmadığı için yaşanan trafik kazaları ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanmaya devam ediyor.

Aydınlatması bulunmayan tünellere girerken tedirginlik yaşadıklarını ifade eden araç sürücüleri, tünel bakımlarının bir an evvel yapılmasını istiyor.

haber-sablon.jpg

“Işıklandırma yapılmasını istiyoruz”

Sürücülerden Ali Mazlum Yıldız, “Erzincan’dan geliyorum ancak yol çok kötü, bu yol ve tüneller yapılmadığı için insanlar ölüyor. Kimse bu yolu yapmıyor, tünelde aydınlatma yok. Bu yolun yapılmasını istiyorum” dedi.

Sürekli bu yolu kullandığını ifade eden Hüseyin Yamaç, “Tüneller gerçekten çok sorunlu, tünele girdiğimizde yaban hayvanları karşımıza çıkıyor, kaza riski çok. Aniden araç çıkıyor ve  farlarını yakmıyorlar. Karanlık olduğu için tedirginiz bu konuda yetkililerinden ışıklandırma yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

haber-sablon-001.jpg

Dersim-Erzincan karayolu üzerinde işletmesi bulunan işyeri sahipleri de yolda kaza sayısındaki artışlardan ötürü rahatsız.

İşletme sahibi Hülya Sarıgül, “Bu tünellere kesinlikle bir çözüm bulunması lazım, buradan sesleniyorum: Yazık günah bu insanlara, neden ölsünler. Her gün kaza haberi duyuyoruz, ambulanslar sürekli gidip geliyorlar. Tünellere bir çözüm bulsunlar, yolları genişletsinler, neden bu yollarda insanlar ölsün” ifadesini kullandı.

Haber: Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim