Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'deki 'Alevilik din mi inanç mı?' tartışmasına noktayı koydu: "Alevilik bir inançtır, Müslümanlığın bir parçasıdır. Aynı Allah'a inanıyorsunuz, aynı Peygamber'e, aynı kitaba inanıyorsunuz. Farklı bir din olabilir mi? Hayır."
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün 'Alevilik bir din' iddiasına karşı çıktı. Bugün Gazetesi'nden Seda Şimşek'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Milletvekiliniz Hüseyin Aygün 'Alevilik bir din' dedi, diğer milletvekiliniz Sabahat Akkiraz 'Bu provokasyon' diye tepki gösterdi, size göre hangisi doğru, Alevilik bir din midir?" sorusu karşısında net konuştu: "Bir inançtır, Müslümanlığın bir parçasıdır. Aynı Allah'a inanıyorsunuz, aynı Peygamber'e, aynı kitaba inanıyorsunuz. Farklı bir din olabilir mi? Hayır."
CHP lideri, din konusunun siyasette kullanılmasına karşı olduğunu ifade ederken, hiç kimsenin elinde bir başkasının inancını ölçebilecek terazinin olmadığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu, "O halde Allah ile kul arasındaki o manevî, yüce duyguya birisinin, hele bir siyasetçinin aradan girmesi hiç doğru değil. Bu temiz duyguyu, inancı siyasete alet etmeyi hiç doğru bulmam. Herkes kendi inancını özgürce yaşayabilmeli ve herkes bir başkasının inancına saygı göstermeli." dedi.
2013'ün sonbaharına çekilmesi gündemde olan yerel seçimlere de değinen Kılılçdaroğlu, hedeflerinin daha fazla belediye almak olduğunu dile getirdi. Seçim çıtasını "Yerelde iktidar olmak. Başarı odur. Yani İstanbul'u alacağız, kararlıyız." sözleriyle ortaya koyan Kılıçdaroğlu, İstanbul için isim belirlemediklerini ancak kendisinden daha iyi birinin aday olmasını istediğini kaydetti.
Kılıçdaroğlu, "Bir kadın cumhurbaşkanı tarifiniz var, yabancı dil bilecek, modern olacak diye. Tansu Çiller örneği verdiniz, Çiller'in cumhurbaşkanlığı adaylığı için nabız mı yokluyorsunuz?" sorusuna ise "Hayır, Türk halkının değişime açık olduğunu vurgulamak için Sayın Çiller'i örnek gösterdim." karşılığını verdi. Anamuhalefet lideri, Köşk seçimleri için önce seçmenin nabzını tutacaklarını, bu çerçevede "halk kimi istiyor?" sorusuna cevap arayacaklarını vurguladı. Ardından düşündüğü adayın profilini çizdi: "Cumhurbaşkanlığı konumu çok farklıdır. 70 milyon muyuz, 80 milyon muyuz, orada gördüğümüzde hepimiz o bizim cumhurbaşkanımız demeliyiz. Herkesi kucaklayan bir isim olmalı, çatışma kültüründen gelmemeli. Siyasi parti liderleri cumhurbaşkanlığına aday olmamalı. Bu benim için de geçerli, Erdoğan için de geçerli. Bizim topluma vaatlerimiz var, bizimle ilgili olarak toplumun belleğinde lehte ve aleyhte oluşmuş yargılar var."
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin ortak bir adayı desteklemesi söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine ise şöyle konuştu: "Düşman kutuplar yaratıyormuşuz gibi bir algının ortaya çıkmaması lazım. Söylediğim tarif eğer bu toplumda genel kabul görüyorsa, o tarife uygun bir cumhurbaşkanını biz yüzde 70-80 oyla seçmeliyiz. Böyle bir cumhurbaşkanı profilini o koltuğa oturtmamız lazım. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecek. Hakkâri'ye, Kars'a, Trabzon'a, Washington'a, Londra'ya, Tokyo'ya gidecek. Öyle biri olmalı ki her tarafta kabul görmeli. Siyasetçi gözüyle cumhurbaşkanına bakmamalıyız."
Alevilik bir din değil, Müslümanlığın bir parçasıdır

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'deki 'Alevilik din mi inanç mı?' tartışmasına noktayı koydu: "Alevilik bir inançtır, Müslümanlığın bir parçasıdır. Aynı Allah'a inanıyorsunuz, aynı Peygamber'e, aynı kitaba inanıyorsunuz. Farklı bir din olabilir mi? Hayır."
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























