• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 20 °C

Ağır Kış Şartları Yaban Hayvanlarına da Etkiledi

Ağır Kış Şartları Yaban Hayvanlarına da Etkiledi
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tunceli’de de kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, bu olumsuzluktan yaban hayvanları da nasibini alıyor.

Doğu ve Güneydoğu'da etkili olan ağır kış koşulları dağlarda yaşayan yaban hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Yaban hayvanları, 3 metre yüksekliğindeki karlardan dolayı yolların zaman zaman kapandığı Tunceli bölgesinde yem bulmakta zorlanırken, 1 tilkinin yiyecek bulmak için bir evin içine kadar girmesi cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

Ağır kış koşulları sadece insanların değil, dağlarda yaşayan yabani hayvanları da olumsuz etkiledi. Tunceli'de daha çok Munzur ve Pülümür vadilerinde yaşayan dağ keçileri zorlu kış şartlarında yiyecek bulmak için karların daha az olduğu bölgelere gelirken, bu kez kaçak avcıların hedefi olmaktan kurtulamıyor. Orman İşletme ve Çevre Müdürlüğü'ne bağlı yaban hayatı koruma ekipleri, Munzur ve Pülümür vadilerinde sürekli devriye gezerek, kaçak avcıların dağ keçilerini avlanmalarını önlemeye çalışıyor. Tunceli bölgesinde yaşayan ve sayıları 5 binin üzerinde olduğu tahmin edilen dağ keçilerinin Munzur dağları, Aliboğazı, Pülümür ve Munzur vadilerinde yaşadıkları belirtilerken, kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu Tunceli kırsalında dağ keçilerinin karın az olduğu bölgelere göç ettiği öğrenildi.

TİLKİ YİYECEK BULMAK İÇİN EVE GİRDİ
Tunceli kent merkezine 2 kilometre mesafede bulunan İnönü Mahallesi'nde yaşayan Haydar Demir'in evine yiyecek bulmak için gelen bir tilki ev sahibi tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. Her gün eve yiyecek için gelen tilki, evcil hayvanlar gibi eve alışırken, Haydar Demir evinin yanında açtığı küçük lokantasını gece kapattığı sırada hergün çöpte yiyecek arayan tilkiyi elleriyle besliyor. Haydar Demir, insanlardan kaçmayan ve hem lokanta hemde evde yiyecek arayan tilkiye Nazlı adını verdiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim