Tunceli’nin Pülümür İlçesinde 1992 yılında meydana gelen depremin ardından “7269 Sayılı Afet Kanunu” kapsamında hak sahibi kabul edilen 18 vatandaşın mağduriyetini gidermek amacıyla “Evini Yapana Yardım” (EYY) metoduyla Pülümür Közlüce köyünde 7, Hasangazi Köyünde ise 11 konutta ikamet etmekte olan yaklaşık 72 nüfusa yönelik 20 yıldır yapılmayan altyapı çalışmaları Vali Mustafa Taşkesen’in talimatları ve takipleri sonucunda 2010 yılı yatırım programına dahil edilmişti.
Söz konusu alt yapı işine ait ödeneğin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Tunceli’ye gönderilmesi ile hak sahibi kabul edilen 18 vatandaş için Pülümür Közlüce ve Hasangazi Köylerinde yapılan afet konutları çamurdan ve alt yapı(kanalizasyon) eksikliğinden kurtarılarak vatandaşların ihtiyaçları giderildi.
Afet konutlarının altyapı işleri tamamlandı

Tunceli’nin Pülümür İlçesinde 1992 yılında meydana gelen depremin ardından “7269 Sayılı Afet Kanunu” kapsamında hak sahibi kabul edilen 18 vatandaşın mağduriyetini gidermek amacıyla “Evini Yapana Yardım” (EYY) metoduyla Pülümür Közlüce köyünde 7, Hasangaz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Şahverdi Köyü Üreticileri Yetkililere Seslendi: "Yerli Üretici Mağdur Ediliyor"Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yıllardır kullandıkları yayla merasının kendilerine tahsis edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna acil çözüm bulunmasını istedi.
Munzur Kültür ve Doğa Festivali: Bir Geleneği Terk Etmek mi, Yeniden Kurmak mı?Munzur Kültür ve Doğa Festivali üzerine yürüyen tartışmaları dikkatle izliyorum. Yapılan eleştirilerin önemli bir kısmında haklılık payı olduğunu da düşünüyorum.
İl Başkanı Yöntürk’ten Bayram MesajıAnahtar Parti Tunceli İl Başkanı Ömer Mustafa Yöntürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
1994’te Köprüleri Kesilen Kazanç Mezrası Sakinleri: “Köprü Aynı Yere Yapılsın”Kazanç mezrası sakinleri, 1994 yılında köylerine ulaşımı sağlayan köprünün kesilmesinin ardından köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yapılması planlanan yeni köprünün farklı bir alana değil eski yerine inşa edilmesini istiyor.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























