• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

3 genci arama çalışmaları güçlükle yürütülüyor

3 genci arama çalışmaları güçlükle yürütülüyor
Dersim'de bindikleri otomobilin Munzur Çayı'na düşmesi sonucu kaybolan 3 genci arama çalışmaları, debinin yüksekliği ve suyun bulanıklığı nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Dersim'de 21 Nisan günü bulundukları aracın Munzur Çayı'na düşmesi sonucu kaybolan 3 genci arama çalışmaları bin kişilik ekiple 8'inci günde de devam etti. Nehrin debisinin yüksekliği ve suyun bulanıklığı nedeniyle çalışmalarda henüz bir sonuç elde edilemedi.

Diyarbakır'dan gezmek için Dersim'e gelen ve içinde Azat Demiral (21), Mehmet Can Demiral (22) ve Baran Aslan Taş'ın (22) bulunduğu otomobil, 8 gün önce sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu Munzur Çayı'na uçtu.

Munzur Çayı'nda aracın düştüğü noktadan başlayarak kent merkezinde bulunan Uzunçayır Baraj Gölü'ne kadar devam eden 55 kilometrelik alanda arama çalışmaları yaklaşık bin kişilik 27 ekiple yürütülüyor.

Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK), 112 Acil, jandarma, AFAD, Dersim Belediyesi itfaiyesi, jandarma arama kurtarma (JAK) ekipleri, İstanbul, Ankara, Mersin, Van, Erzurum, Diyarbakır, Urfa, Bitlis, Elazığ ve Afyon illerinden gelen ekipler ve gönüllülerden oluşan vatandaşlarla arama çalışmaları sürüyor.

Şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edilemeyen arama-kurtarma çalışmaları Munzur Çayı'nın debisinin yüksek olması ve suyun bulanıklığı nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Ankara'dan Dersim'e gelerek çalışmalara katılan Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Ekip Amiri Mesut Bozkurt, açıklamada bulundu.

Bozkurt, "Olayın olduğu bölgeye yoğunlaştık ancak su sıkıntılı, görüşü olmayan bir su. Dalış yapmamızı engelliyor, bazı noktalara dalış gerçekleştirdik ama diğer noktalara dalış gerçekleştiremedik. Bu noktalarda da İzmir ve İstanbul itfaiyesinin su altı görüntüleme ve üç boyutlu sonarlarımızı kurduk. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Gençlerin acılı ailelerinin bekleyişi ise sürüyor.

Haber : Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim