Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde Valiliğin desteği ile Tunceli Üniversitesi tarafından 4-6 Ekim 2010 tarihinde Tunceli’de düzenlenen 1.Uluslararası Tunceli (Dersim) Sempozyumu’nun bildirileri yayınlandı.
Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Boztuğ, “1.Uluslararası Tunceli (Dersim) Sempozyumu Bildiriler Kitabı”nı Vali Mustafa Taşkesen’e takdim etti. Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Boztuğ’u makamında kabul eden Vali Mustafa Taşkesen, “1.Uluslararası Tunceli (Dersim) Sempozyumu Bildiriler Kitabı” için Rektör Prof.Dr.Durmuş Boztuğ’a teşekkür etti. Birinci baskısı Aralık 2011 tarihinde Tunceli Üniversitesi tarafından yapılan 1.Uluslararası Tunceli (Dersim) Sempozyumu Bildiriler Kitabı’nda; tarihinde ilk kez akademik ortamda kendini ifade edebilme ve kendi dışında üretilmiş farklı yaklaşımları dinleyebilme imkanı yakalayıp hoşgörü ortamında farklılıkların birbiriyle temas edebildiği bir bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapan Tunceli, tarihi, ekonomisi, siyasal ve toplumsal yapısı, kültürü ve gündelik hayatı ile bütün boyutlarıyla ele alınmaktadır. Tunceli’nin geçmişinden bugününe bir tarihsel perspektif içerisinde ele alındığı 1.Uluslararası Tunceli (Dersim) Sempozyumu Bildiriler Kitabı’nda; Vali Mustafa Taşkesen’in sempozyumda yaptığı açılış konuşmasına da yer verildi. Konuşmasında il hakkında bilgi veren Vali Taşkesen, buna benzer organizasyonların ilimizdeki normalleşme sürecine ayrı bir ivme kazandıracağını belirterek “Bu sayede Tunceli yoksulluk, unutulmuşluk, terk edilmişlik duygusunu üzerinden atacaktır. Bilindiği üzere Tunceli, yoksul vilayetlerden birisi olmasına rağmen okuma ve yazma oranının yüksek olduğu illerden birisidir. Ve bu anlamda bir ibret levhasıdır; çünkü tüm bilimsel çalışmalarda yoksullukla cehalet iç içe geçtiği halde Tunceli bunun bir istisnasıdır. Bu durum mevcut bir geri kalmışlığa teslim olunamayacağının, bugünün ve geleceğin nesilleri için başka bir Tunceli’nin mümkün olduğunun bir göstergesidir. Bunun için yapmamız gereken; barış ve kardeşliği esas alan, ait olduğumuz ve ait kalmak istediğimiz çağdaş dünyayı tanımlayan evrensel insan hakları kriterlerini özümsemiş, Türkiye’nin geleceğini, geçmişine takılmadan; ama aynı zamanda da unutmadan kurmayı hedef alan bir anlayışla hareket etmektir. Bunun için sadece birbirimize katlanmak değil birbirimizi sevmeye ve bu ülkenin özünde yatan sevgi ile bağlarımızı yeniden kurmaya ihtiyacımız var. Çünkü birbirimizi farklı görmeye devam ettikçe, bu topraklardaki ortak kültürümüzü göremezden geldikçe bütün bu sözler bir klişeden öteye gitmeyecektir.”dedi.
Bilimsel Kimliğini Kaybetmiş Bir Üniversite Toplumu Aydınlatma İşlevini Yerine Getiremez
Bir toplumun sevgi, hoşgörü, teamül çıtasını yükselttiği oranda bilgi üretip kalkınacağını ifade eden Vali Taşkesen, 1.Uluslararası Tunceli (Dersim) Sempozyumu’nun bilgi üretimine çok hayati katkılar sağlayacağına yürekten inandığını dile getirerek “Üniversiteler kısır çekişmelerin, ideolojik ve politik çıkarların pençesine düşmedikleri sadece kamu gücü karşısında değil aynı zamanda önyargılar ve ideolojik saplantılar karşısında da özgürlüğünü korudukları takdirde, toplumsal gelişmelerde aydınlatıcı rol oynayabileceklerdir. Çünkü taraflı ve bilimsel kimliğini kaybetmiş bir üniversite, özgürce fikir üretme ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getiremez.”dedi.
1.Uluslararası Tunceli (Dersim) Sempozyumu Bildiriler Kitabı Yayınlandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde Valiliğin desteği ile Tunceli Üniversitesi tarafından 4-6 Ekim 2010 tarihinde Tunceli’de düzenlenen 1.Uluslararası Tunceli (Dersim) Sempozyumu’nun bildirileri yayınlandı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim