• BIST 9548.09
  • Altın 2491.264
  • Dolar 32.4781
  • Euro 34.5109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 13 °C

Tunceli’de Blok mitingi

Tunceli’de Blok mitingi
Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Tunceli Adayı Ferhat Tunç için miting düzenlendi.

Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Tunceli Adayı Ferhat Tunç için miting düzenlendi.


Miting nedeniyle yüzlerce araçlık konvoy şehir turu attı. Turun ardından Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen binlerce kişi buradan mitingin yapılacağı Seyit Rıza Parkı’na kadar yürüdü.
Düzenlenen mitingde, Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Adayı Ferhat Tunç, Emek Partisi Eski Genel Başkanı Levent Tüzel ve BDP Eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak birer konuşma yaptı.
Kışanak konuşmasında CHP ve AKP’nin Kürt sorununa yönelik politikalarını eleştirdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak Partisinin Tunceli Mitinginde CHP'ye yüklendi;

 

"Seksen yıllık tekçi zihniyetin temsilcisi ve bu devletin kurucusu olan CHP'yi bize değişimin partisi olarak yutturmaya çalışıyorlar. Yükselen Kürt mücadelesini bu parti ile durdurmaya çalışıyorlar. Biz bunu yutmayacağız" dedi.

Mitinge katılmak üzere, çok büyük bir araç konvoyu ile şehir merkezine giren Demokrasi ve Özgürlükler Bloğu üyeleri Tunceli Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek sloganlar eşliğinde Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüdüler. Polis noktasından aranarak alana alınan kalabalığa mitinge katılan Emek Partisi eski Başkanı Levent Tüzel, BDP eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Tunceli, Blok adayı Ferhat Tunç sahneye çağrılarak alandakilere tanıtıldı.

Mitingde bir konuşma yapan Gültan Kışanak CHP'ye yüklendi. Dersim 1938 olaylarının önderi olan Seyit Rıza'nın "Ben sizin oyunlarınızla başa çıkamadım bu bana dert oldu. Ama ben de size boyun eğmedim bu da size dert olsun." sözünü örnek verdikten sonra, Dersim halkının Seyit Rıza'da bu güne 80 yıldır hiç kimseye boyun eğmediğine vurgu yaptı.

Kışanak, "Ancak bu devlette oyun çok, her zaman uyanık olmak lazım. 'Kırk yıllık Kani olur mu?' sözünü hatırlatıyorlar. Seksen yıllık tekçi zihniyetin temsilcisi ve bu devletin kurucusu olan CHP'yi bize değişimin partisi olarak yutturmaya çalışıyorlar. Bu halk CHP gerçeğini çok iyi biliyor. Bu partinin bize yönelik katliamlara nasıl onay verdiğini biz çok iyi biliyoruz. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu Dersimli diye bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. Yükselen Kürt mücadelesini bu parti ile durdurmaya çalışıyorlar. Biz bunu yutmayacağız. Eğer kendine "Kızılbaşım, Aleviyim, Kürdüm" diyorsan buyur gel buraya ne işin var senin CHP'de. Ama yok bir avcı taktiği vardır, kekliği avlamak üzere bir kekliği koyarlar geri kalanları çağırsın diye, sana böyle bir görev verdilerse bunu da kabul etme" dedi.

Kışanak, CHP’nin kendilerini yok sayan bu devletin kurucu partisi olduğunu, bu siyasetinden hala vazgeçmediğine vurgu yaparak, "Vazgeçmek istiyorlarsa, Dersim’den, Ağrı’dan, Zilan’dan özür dilesinler. Katliamlardan ötürü bu halktan özür dilesinler. Daha doksanlı yıllarda topyekün imha politikalarını SHP’ye, dayanarak hayata geçirdiler. Binlerce Kürdün kanına girdiler. Köylerimizi yaktılar. Sayın Kılıçdaroğlu o zaman neredeydi?” diye sordu.

 

Recep Tayyip Erdoğan'la Mevzi yarışına girdi

Kışanak, Kılıçdaroğlu'na yüklenmeyi sürdürerek, daha genel başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Recep Tayyip Erdoğan'la Mevzi yarışına girdiğini dile getirerek, "Gitti o mevzide, 'sen ayakta duramadın ben durabiliyorum' yarışına girerek, 'ben daha iyi öldürebilirim' demek istedi. Bunları unutmadık. Bizim kaygımız odur ki bu ürkek, kaygılı siyasetin temsilcisi Kılıçdaroğlu yarın herhangi bir durumda yeniden mevziye koşacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, "Yerel yönetimlerin yetkilerini arttıralım" sözünü de eksik bulan Kışanak "Bu bize yetmiyor. Bize kendimizi iradi olarak yönetebileceğimiz demokratik özerklik gerekli” diye konuştu.

 


Miting konuşmaların ardından düzenlenen müzik dinletisiyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim