• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 7 °C
  • Tunceli 6 °C

Taşkesen'den aşçılara ziyaret!

Taşkesen'den aşçılara ziyaret!
Vali Mustafa Taşkesen Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından SODES projeleri kapsamında yürütülen Aşçı-Komi ve Garson Yetiştirme Kursu’nda incelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Taşkesen Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından SODES projeleri kapsamında yürütülen Aşçı-Komi ve Garson Yetiştirme Kursu’nda incelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Taşkesen’in Moğultay Mahallesi Emniyet sokakta TTSO tarafından yürütülen Aşçı-Komi ve Garson Yetiştirme Kurs yerinde yaptığı incelemeye Belediye Başkanı Edibe Şahin, Vali Yardımcıları Oğuz Alp Çağlar, Emre Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, TTSO Yönetim Kurlu Başkanı Yusuf Cengiz ve Oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kurs yerini gezerek, TTSO Yönetim Kurul Başkanı Yusuf Cengiz’den bilgiler alan Vali Mustafa Taşkesen, kursiyerle tarafından hazırlanan yemeklerin tadına baktı.

İncelemede kurs hakkında açıklamada bulunan Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz; “SODES projeleri kapsamında iki projemiz kabul edildi. Bu projelerimizin ilki “Aşçı-Komi ve Garson Yetiştirme Kursu” diğeri ise “Yaşlı ve Hasta Bakımı” bu kurslarımızda 80 kursiyerimiz eğitim görmekte ve kurs süresince ücrette almaktadırlar. Bu projele ile ilimizde önemli bir eksik olan eğitimli eleman sıkıntısı önemli ölçüde giderilmiş olacak. İlimiz turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen yatırım yapmak isteyen girişimcilerin yaşadığı yetişmiş eleman sıkıntısı da önemli ölçüde giderilmiş olacak. Bu projenin devamı için projemizi yeniledik umarım kabul olur ve gelecek yıl 40 gencimizi daha eğiterek meslek sahibi yapacağız. Bu projemize önemli destek sunan Vali Mustafa Taşkesen, proje ortağımız Belediye Başkanı Edibe Şahin’e, İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul’a ve SODES proje birimi çalışanlara teşekkürler ediyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Emre Çınar ise SODES projelerine ilişkin yaptığı açıklamada; “SODES projesi ülke genelinde son üç yıldır yürütülmekte, ilimizde de ilk defa bu yıl yürütülüyor. Bu kapsamda ilimizde kabul edilerek uygulanan 40 proje için yaklaşık 3 milyon 5 yüz bin TL kaynak kullanılıyor. Bu projelerin yüzde 25’i Devlet Planlama Teşkilatının usul ve esaslarına göre sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmek zorunda. İlimizde yürütülen SODES projeleri başarı ile yürütülmekte. Gelecek yılda bu kaynağın yaklaşık yüzde 20 artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Şu anda 2012 yılında yürütülecek projelerin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 8 milyon TL tutarında ki projeleri Devlet Planlama Teşkilatına sunacağız ve yaklaşık 4 milyon TL tutarında projeler ilimizde uygulanacak” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim