• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 7 °C

Somon balığı üretiminde Norveç’e rakip oldu

Somon balığı üretiminde Norveç’e rakip oldu
Erzurum'un Oltu ilçesindeki Ayvalı Baraj Gölü’nde alabalık ve somon balığı üretiminde ikinci sezon üretimine başladılar. Ayvalı Baraj gölünde bu sene kafes balıkçılığı üretimi yapan işletme kafes sayısını artırılarak Norveç’e rakip oldular.

(İHA) - Ayvalı Baraj gölünde bu sene kafes balıkçılığı üretimlerinde hedef yaklaşık 2 bin beş yüz ton.
Kafes balıkçığı yapan Ahmet Okuyan, “Alabalık üreticisi yapmış olduğumuz balıkçılık artık Avrupa ülkelerinin önüne geçmiş durumdayız. Şuan Norveç’in rakibiyiz. Üretiyoruz. Özellikle Karadeniz somonu üretiyoruz. Üretmiş olduğumuz bu balık doğu bölgesinin kalkınma açısından çok önemli oldu. Hem de buralar kırsal bölge soğuk bölge Erzurum’un ekonomik yüzü oldu. Şuan üretmiş olduğumuz balıkları Avrupa ve diğer dış ülkelere ihracatını yapıyoruz. Ayrıca yurt içinde balık veriyoruz. Değerli bir besin olduğu için satışımızda bir sorun yok üretim sürekli satışın gerisinde diyebiliriz. 2020 yılında Ayvalı Barajında balık üretmeye başlamıştık, Temmuz ayına hasat yapmıştık Ayvalı barajı yazın çok ısındığından dolayı yemlemeye ara verip soğuk barajlara balığımızı aktarmıştık Ayvalı barajı kışlık barajı olduğu için yazık gidip kışın buraya gelerek üretim yapıyoruz. Böyle meşakkati var ama sonunda güzel neticeler ve emeğimizin karşılığını aldığımız için meşakkatler hoş geliyor. İkinci sezonumuz bize ve meslektaşlarıma güzel ve bereketli olur diye düşünüyorum” dedi.
Ayvalı Barajı Olta Balıkçılığı yapan vatandaşlarında yüzünü güldürüyor kafeslerden kaçan somonları yöre halkı olta ile tutuyorlar.
Oltulu Evren Atuğ, “Hafta sonu tatilimi ayvalı barajında kafeslerden kaçan somonları yakalayarak değerlendiriyorum. Çok eğlenceli çok güzel herkese tavsiye ederim. Buyurun gelin” dedi.
Oltulu İbrahim Polat ise “Bugün çok şanslıyım Ayvalı barajında çok güzel bir somon yakaladım gün boyu yakalamaya da devam edeceğim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim