• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

Sayın Valiye Mektup…!

Cihan SÖYLEMEZ

Sayın Vali bulunduğunuz makamda daha önce çok kişiler oturdu. Makamınıza oturan çoğu Vali zulüm ile  haksızlık ile anıldı. En nihayetinde koltuğa oturan ilk kişi Abdullah ALPDOĞAN’dı.

Abdullah Alpdoğan’ın yönetiminde Dersim’de resmi rakamlara göre 13 bin kişi katledildi. Bir o kadar kişi de Garp vilayetlerinde yıllarca zorunlu iskana tabi tutuldu.
1937-1938-1939 yılları Dersim için ikinci bir Kerbela oldu. Bu Kerbela’nın Ubeydullah bin Ziyad’ı Abdullah Alpdoğan oldu.
Dersim adı yıllarca yok sayıldı, yasaklandı. Yasaklanan sadece bu coğrafyanın adı olmadı , aynı zamanda dili de inancı da yasaklandı.
Vali Kenan GÜVEN , Dersim köylerine zorla cami yaptırdı. Dersimli çocukları zorla ailelerinden koparıp İmam-Hatiplere yolladı. Dersim’i Sünnileştirmek için elinden gelen zülmü ardına koymadı.
Vali Aslan YILDIRIM  döneminde Yeşil kod adlı Mahmut YILDIRIM’ın faaliyetlerine valilik-emniyet-jandarma tarafından göz yumuldu ve neticede onlarca masum insan kaçırılıp işkencelerde katledildi.
Vali Atıl ÜZELGÜN , 15 Ağustos 1994 tarihinde Dersim’de “ gıda ambargosu” uygulamasına geçilmesi talimatını verdi. Dersim 1994 yılından 2000 yılına kadar Gıda Ambargosu altında yaşadı.
Vali Atıl ÜZELGÜN döneminde Dersim’in köyleri, ormanları, dağları, taşları güvenlik güçleri tarafından yakıldı. Sayısız kaybettirmeler oldu. Onlarca sivil hayatını Dağ Komando Tugaylarının operasyonlarında hayatını kaybetti. Mirik olayı yaşandı.  Mirik neresidir bilir misiniz sayın vali ? Mirik’te öldürülen insanların naaşları hala ortada yok…!
Vali Aslan YILDIRIM ve Atıl ÜZELGÜN döneminde Dersim’in kutsal mekanları olan ziyaretleri bombalandı. Düzgün Baba bombalandı…!
Vali Mustafa ERKAL’da gelip geçti bu diyarı Dersim’den. O’da ant içmişti bu toprakları Türklüğün Kalesi yapacaktı. Ama onun ırkçı mayası tutmadı bu topraklarda.
Ama hiçbiri çıkıp kendilerinden önceki Valilerin zülümlerinden dolayı bu halktan özür dilemedi ,  zira zülüm üzerine zülüm bina ettiler.
Peki siz sayın vali,  siz dileyecek misiniz ? Yoksa O Koltukta  Abdullah ALPDOĞAN’ın ruhu her daim oturmaya devam mı edecek ?  
Cihan SÖYLEMEZ
Bu yazı toplam 35219 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim