• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Ordu’da Mart ayının son günlerinde kar güzelliği

Ordu’da Mart ayının son günlerinde kar güzelliği
Ordu'nun yüksek kesimli ilçelerinde Mart ayının son günlerinde kar yağışı etkili olurken, 530 metre yüksekliğindeki Boztepe'ye çıkan vatandaşlar ise kar keyfi yaşadı.

(İHA) - 
Ordu'da, dün gece yüksek kesimlerde ve yaylalarda başlayan kar yağışı sonucu 530 metre rakımlı Boztepe beyaza büründü. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu Boztepe'de vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirirken, bazı vatandaşlar kartopu oynadı. Boztepe'de vatandaşlar geç yağan karın keyfini çıkardı.

"Her zaman Mart ayında kar göremiyoruz"
Boztepe'ye çıkan vatandaşlardan Tekin Bahtiyar, Mart ayının son günlerinde böyle kar yağışının her zaman görülmediğini belirterek, güzel vakit geçirdiklerini söyledi. Sabah erken saatlerde buraya geldiğini ifade eden Bahtiyar, insanlara, kar yağışı sonrasında Boztepe'ye çıkmalarını tavsiye etti.

"4 mevsimi yaşıyor gibiyiz"
Deprem nedeniyle Malatya’dan Ordu’ya gelen ve Boztepe’ye çıkan Gonca İnaçıl, "Kar yağışını görünce buraya çıkmak istedik. Burası çok güzel. Bir günde 4 mevsim gibi; kar, yeşil, deniz ve güneş hepsi iç içe. Biraz da moral olsun diye gelmek istedik. Geldiğimize değdi ve çok güzel" ifadelerine yer verdi.
Ailesi ile birlikte kar yağışı sonrası Boztepe’ye çıkan 8 yaşındaki Aras Güçlü, "Karla oynamak için buraya çıktık. Kardan adam yapıp kartopu oynadık. Bugün burası eğlenceli ama soğuk" dedi.
Ümit Sarıkaya isimli vatandaş arkadaşları ile birlikte, kar yağışı sonrası ayrı bir güzelliğe sahip olan Boztepe’ye çıktıklarını belirterek, herkesin gelmesi gerektiğini söyledi.

"Bu güzelliği yaşamak bir başka güzel"
Birinci sınıf emniyet müdürlüğünden 7 yıl önce emekli olduktan sonra memleketi Ordu’da yaşayan Ahmet Aydın, kar yağışı sonrası Boztepe’de karın keyfini çıkarmak istediğini söyledi. Boztepe’den Ordu manzarasının çok güzel olduğunu kaydeden Aydın, "30 Mart tarihinde kar olması bir başka güzel. Ben de bu güzelliği yaşamak için burada bulunuyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim