• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 16 °C

Munzur Üniversitesinde devir-teslim töreni

Munzur Üniversitesinde devir-teslim töreni
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kenan Peker, düzenlenen törenle yeni görevine başladı.

6 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan atama kararı ile Munzur Üniversitesi  Rektörlüğüne  atanan Prof. Dr. Kenan Peker, akademik-idari personeli ve konukların katılımıyla gerçekleştirilen devir-teslim töreninde Prof. Dr. Ubeyde İpek’ten Rektörlük görevini devraldı. Törende Rektör Prof. Dr. Kenan Peker ve Prof. Dr. Ubeyde İpek konuşma yaptı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen törende konuşma yapan Prof. Dr. Ubeyde İpek, üniversitenin fiziki altyapısı ve akademik altyapısının iyi bir noktaya geldiğini söyledi. İpek, “ Üniversitemizin Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları alanında 14 milyon Avroluk bir proje gerçekleştirdiğini ve bu proje kapsamında yapılan ihalelerle Türkiye ve Avrupa’nın en iyi cihazlarının üniversitemize gelecektir”dedi.

Teslim edilen altyapı ve diğer yatırımlarla üniversitenin önümüzdeki yıllarda ilk sıralarda yer alacağını ifade eden Prof. Dr. Ubeyde İpek, Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Peker’in de yapacağı çalışmalarla üniversitemizi daha ileriye taşıyacağından hiç şüphesinin olmadığını vurguladı. Konuşmasının sonunda Rektör Peker’e desteklerinin her zaman devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. İpek, Rektör Prof. Dr. Kenan Peker’e hayırlı olsun dileklerini ileterek görevinde başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Kenan Peker törene katılan konuklara teşekkür ederek başladığı konuşmasında: “Ubeyde Hocamızın bizlere bıraktığı bu güzel eserlere sizlerle birlikte sahip çıkacağız. Rektörlük görevini yaptığı sekiz yılda bizlere bıraktığı güzel eserler için Rektörümüze ve burada bulunan-bulunmayan tüm akademik ve idari personelimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle geldiğimiz bu görevin ülkemize ve hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Rektör Peker konuşmasının devamında: “Üniversite kelimesinin kavramına uygun şekilde bir değer üretmek adına buradayız. Değer sisteminde hepimiz sistemin bir halkasıyız. İnsanların çatışması değil, değer sisteminde çalışması anlayışındayım. Değer sisteminde de her arkadaşımız varlık gösterecektir. Bizler de emek-değer anlayışıyla varlık gösteren arkadaşlarımıza adaletli davranma ilkesiyle yöneticilik yaptığımız zaman işlerin çok kolay olacağı inancındayım” ifadelerine yer verdi.

Haber: Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim